Emma

Kategori: Tvillingarnas vardag

Forme VS. Nattstad

När alla andra går på semseter så börjar jag jobba! Eller som det vanligtvis är när alla andra slutar jobbet, så börjar jag. Och den här veckan går en av receptionisterna på semster så då får jag hjälpa till att fylla upp tiden i repan, men det gör inget för jag älskar mitt jobb! Det är alltid lika kul att träffa människor, och dessutom få positiv respons på det man gör :) 
Kör stängningen ikväll, öppningen imorgon, barn på onsdag samt öppningen på lördag. Sen en liknande vecka nästa vecka för att sen Äntligen få åka iväg på världens bästa semestervecka! LÄNGTAR!!
 

Power Meet

Första helgen i juli är över och i vanlig ordning bjöd den på power big meet i Västerås. Iår varade det bara 2dagar för mig (fredag/lördag) mot sedvanliga torsdag/fredag/lördag. 
I fredags åkte jag med mamm, Leif och Cicci till Hälla, väl där käkade vi och därefter mötte Cicci och jag två vänner till Cicci som hängde med resten av kvällen, som bland annat bjöd på en liten tur i deras bil (Pontiac Firebird, '69). Mötte senare på kvällen7natten upp Mamma & Leif för hemfärd. 
Under lördagen hade jag väl tänkte kolla på bilar & träffa människor jag missat under fredagen men icke sa nicke. Blev tillfrågade att vara chaufför (Oldmobile Cutless, '73) och lite blond som man är så tackar man ja. Hade aldrig kört automat förut, inte heller en så gamal bil heller för den delen, men det gick/blev bra tillslut. Jocke (som jag körde åt) var väldigt pedagogisk och förklarde minsta lilla grej man skulle göa så det blev bra tillslut. Var hemma och isäng halv 6 imorse.  
Lätt bästa Power Meet någonsin! 
   

STUDENTEN

Har fortfarande väldigt svårt att greppa att jag har genomfört detta. Jag har alltså tagit studenten. Jag är färdig. Jag är klar.  
Jag ska erkänna att jag gick med känsla "blir det inte mer? Är det här allt?!" hela dagen/kvällen. Men dagen efter.. Alltså WOW. Vilken jävla dag jag hade egentligen. Så mycket glädje. Så mycket Kärlek. Jag var hemma  färdig i sängen kl. 07.30 på torsdagsmorgonen.. men ack så värt det det var. Några missöden här & där men vad gör det?
Bilder kan inte ens förklara glädjen som fanns! 
           

Skiva 29/5

Jag har hört rykten om att vi (vår klass + 4 andra klasser) tillsammans skapade Uppsalas fetaste skiva! Vi hade tyvärr jätteproblem med vakterna som vägrade släppa in människor som i princip var nyktra, kastade ut massor av människor om också var nästan nyktra, maten var jättekass men men! Jag hade iallafall kul! Jag blev utnämd som klassens hönsmamma med motiveringen: 
"Åt hela klassen har du koll, dina hjärnceller verkar inte vara noll. 
Vi har förstått att du är raggare i smyg, för oss behöver du inte vara blyg. 
I din Volvo du glider, i våra hjärtan det svider. 
Du borde ha en impala, så du kan impapåalla. 
Vi vill tacka dig för alla år, hoppas du oss förstår. 
Vi hoppas att vi inte vart till besvär & att du fortsätter hålla oss kär. Du blir Klassens Hönsmamma" 
Här kommer bilder :D 

       

Fitnessgalan 11/5

Var ju som sagt på Fitnessgalan i början av maj med min moster efter att jag vunnit inrädesbiljetter dit! Det var stort, & jag fick träffa en av mina förebilder, Ellen. Vi lyssnade på en föreläsning från grundaren av Paulins, och såklart så fick vi massor av goodiebags! Målet med resan var att få hem en ny shaker, som slutade med 5(!) nya, utan att behövt lägga ut en enda krona :) Dessutom hamnade vi i samma tågkupé som Magnus Uggla, och så fikade vi på Dagnys, där jag drack min livs första kaffe!  
Kvällen avslutade med bio, "The Other Women"


 

Så mycket jag vill göra, så lite tid.

Och så var det där med att blogga också, har hört från flera håll att jag har blivit lite dålig på det, förstår inte alls vad de syftar på? 
Så vad har hänt sen sist?
- Jag vann biljetter till Fitnessgalan
- Jag var på Fitnessgalan med min moster
- Jag hjälpte till på RoadRunet
- Jag har röstat i EU-valet
- Jag har jobbat
- Jag såg "The Other Women" på bio med Madde & Hanna
- Min bil startade igen
- Jag hade kalas för jag hade fyllt år
- Insåg att jag är kvar på exakt samma plats, med samma känslor, med samma draman men med nya person som för 2 år sen. 
- Jag hade min skiva!
- Jag hade studentmottagning
- Min syster tog studenten
- Jag sökte till Komvux
- Jag har börjat laga mat/baka igen. 
- JAG TOG STUDENTEN!
  

To be continued...
 

Vardagstankar om likes

När inte facebook fanns, när instagram inte fanns, när ”likes” inte var en del av våran vardag. Hur var det då? 

Helt ärligt, jag blir fuckad i huvudet av allt. ”Varför gillar han hennes bild?” ”Varför gillar han inte mina bilder?” Jag är helt övertygad om att 9 av 10 känner igen sig. Man stör sig på något som en ”like” på instagram och analyserar ”varför” och ”varför inte”.

Att det ens gör någon skillnad är knäppt, att jag ens oroar mig över något så fånigt är absurt. Många ser det inte som en big deal och säger ”sluta tänk så mycket”, men det är liksom lättare sagt än gjort.

12:55

Oj, vad det var länge sen jag bloggade. 
Det var ju inte riktigt meningen att det skulle li såhär men men, shit happens liksom ;) 
För att summera vad som hänt så kommer en bildbomb efter detta inlägg men i text har detta hänt:

1.Vi har varit iväg på en underbar skidåknings vecka.
Där det på sista dagen hände typ det roligaste: Hanna tappar staven i sittliften och får för sig att hoppa efter den, visserligen bara ca 1 meter men ändå jäkla dumt att hoppa efter den... Cicci tappar sedan sin stav högst upp i samma sittlift, vilket leder till att liftskötaren skulle vara snäll att ta den åt henne, vilket leder till att mamma och Jessica blir så distraherade att de glömmer att komma av liften så dom fortsätter med en runt, vilket leder till att liften stannar. Vilket i sig leder till att killen som Hanna hamnade i samma lift som frågar henne vad som hände. Och hon berättar att det är hennes mamma och moster som inte kom av eftersom hennes syster tappade staven varpå han säger "herregud, jag som tyckte att Stig Helmer var pinsam i fjällen. Men ni är ju ännu värre, ni borde bli portade härifrån!" varpå hon brast ut i världens gapskratt... Övrigt så åkte vi i Klövsjö, Björnriket och i Storhogna 

2. Det har varit sjukt mycket i skolan
Alla prov och alla nationella har nu kommit samtidigt och det kommer fortsätta så de närmaste 3veckorna efter påsklovet

3. Jag har jobbat
Mycket dessutom men det gör inget för jag älskar mitt jobb!

4. Matälskaren'
Jag har kommit på att stekt lax är fan rätt gott.

Det är allt jag för tillfället kan komma på som har hänt! :)
 

Om jag kommer vinglande ikväll, och bara älskar livet

Så mitt liv är inte världens mest händelserikaste just nu, jag går i skolan, jobbar, tränar och när det finns tid äter och umgås med vänner (det bästa är att dessa oftas kombineras
Hade utvecklingssamtal i måndags där det inte var några problem, gick på stan efter det och köpte mig faktiskt en dagbok. Fick frågan i lördags 2 gånger om hurvida jag skrev dagbok eller inte och om inte hur fan jag kom ihåg allt. Det slog mig att det fakiskt skulle vara roligt att ha det som en riktig dagbok, om utifallatt man någongång skulle få riktigt psykbryt och stänga ner bloggen.

I tisdag hände det inte ett smack, tränade på morgonen (biceps/triceps/mage) och åkte sen till skolan för att få min mobil inlåst i ett grupprum (självklart en olyckshändelse men fortfarande så typiskt och lite dråpligt) 


I dag har man varit komp. ledig och det firades med en mycket välbehövlig sovmorgon innan träning väntade (axlar) och idag hade jag också bokat in en 30min lång massage - så bra!! Så har nu under kvällskvisten bara kollat på serier (One tree hill & Awkward)

Blev också "kors-förhörd" i söndags när jag kommit hem från Leo's leklandom lördagskvällen..
"-Jag har lite insideinformation, du va visst med Andreas igår? Vad gjorde ni då?"
Höll på att vika mig dubbel av skratt..  

2 mars

Så hela veckan har gått förbi och jag vågar mig påstå att inget gått bra.

Var sjuk & därmed hemma från skolan under måndag och tisdag, onsdagen valde jag att gå till skolan trots att jag inte var topp topp, väl där visade det sig att vi egentligen var lediga, men ingen sorg för det. Claudia & Stina gjorde mig sällskap och Claudia tog även dit två kompisar som jag fick hjälpa till att fixa håret på, och lämnade skolan kvart i 6(!).

Under torsdagen gick provet åt helvete, klippte mig själv i fingrarna 2gånger, pumpen kändes inte alls bra och jag börjar dessutom känna av mina axlar/skuldror igen..

Under fredagen var det staffetskrivning på schemat, och inom loppet av 30min hade jag fått 3förfrågningar om hurvida det var jag som jobbade stängning på gymmet eller inte.


Och så igår.. Jag körde öppningen på gymmet, och  allt gick svinbra fram till klockan slog 5, då körde verkligen allt ihop sig..  

Slutade med att jag klippte Andreas, och åkte sedan med honom och Kenny för att käka på Natti med Mattias där vi satt tills stängning, och efter det åkte vi bara runt i stan.. Var hemma kl. 01.30, behöver jag ens nämna att jag var skapligt mör imorse när klockan ringde kvart i 6? 
 
Det som bröt "jävla-dåliga-vecka" trenden var när jag och mamma hade lite mamma/dotter tid under lördagen, vann första ronden i Wii Sports bowling med 51 poäng, andra med 31, tredje med 32, för att i fjärde ligga under hela ronden för att avsluta allt med 4st raka strike's och vinna med 22poäng! Det ingav ett självförtroende deluxe!