Emma

Jag är ledsen för att jag inte är ledsen nånstans, och förresten jag känner mig stark att jag inte känner inte alls

Hur vet man vem man är? När vet man vem man är? Jag skulle verkligen vilja att någon skulle kunna ge mig svar på dessa frågorna. Efter års erfarenhet av hjälp från kuratorer vet jag fortfarande inte vem jag är. Självklart vet jag vad jag heter, när och vart jag är född, men det är liksom allt jag vet rent konkret om just mig själv. Allt annat är bara relaterat till andra personer, som till mina lärare, "kompisar"och till min mamma. 

Jag är tom på insidan, tom och trött. Gråten har hängt i luften. Tårarna har runnit längs mina kinder från och till konstant . Jag orkar inte med mig själv, jag orkar inte med min osäkerhet eller min rädsla för hur livet kan komma att bli. Samtidigt måste jag vara stark. Jag MÅSTE finnas för nåfon.  Inte för alla andra därute, men frågan är hur jag ska orka finna för någon.när jag inte orkar finnas för mig själv. Det går inte ihop. Vad ska jag ta mig till. Jo, sant.. jag har min mamma, men ansvaret är inte hennes. Ansvaret är mitt. Vart hittar jag styrka? Självkänslan finns inte? Jag har försökt vara viktig i mångas människors liv för att få känna mig behövd. Men när jag inte längre orkat leva upp till förväntningarna, eller klarat av att utföra den uppgift jag utlovat har dessa personer jag ägnat all min tid till, kastat mig på sophögen. Då är allting jag redan gjort bortglömt. Allt sånt jag kämpat och slagit mig blodig för i stort sätt. Jag vill vara omtyckt. Jag vill vara viktig för någon. Men allt och alla jag har kvar såhär i slutändan när alla vänt mig ryggen är bara mig själv. 
Livet är inte vad jag trodde det kunde komma att bli. 

Jag är värdelös.

-Glömmer aldrig tankarna, texterna eller känslan av att vara värdelös, aldrig räcka till & ångesten som kommer knackande på axeln när historien upprepar sig en gång till.
Men allt du behöver för att övervinna rädslan av att försvinna är tro, tillit och lite tur.    

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas