Emma

Scream & Shout

Låg & pratade högt för mig själv, & hör sedan någon svara på mina livsnödvändiga funderingar, behöver jag nämna att jag skrek rakt ut?

Rubriker

Vad är lycka?

Och att kunna definiera sig själv innan man tror man hittat sig själv.
För ibland handlar det inte om att hitta sig själv, för i denna sjuka värld är man rätt hjälplös.
Det gäller att varje dag bygga upp sig själv och alltid hålla huvudet högt.
Det flyger fler stenar än vad man kan tro.

 

Jag tror ingen går felfri, jag vet att ingen ”aldrig felar”.
Den finaste människan utåt för synen är den som mår sämst inombords.
Som alltid ska hävda sig eller visa allt.

Jag har varit den blonda oskyldiga flickan som aldrig gjort en syl i vädret, att ha allt är inte alltid att vara lycklig.
Om jag är lycklig?
Jag tror det!
När man vet man det egentligen?
Att man är lycklig?
När man testat allt, felat, gjort misstag, älskat och hatat.
Men ändå har ju allt löst sig på något sätt.
För varför skulle jag annars stå här idag?

 

Allting kan vända över en natt, allting kan ändras över en sekund. Den bilden du har av en människa kan förändras på en enda sekund. Lycka lycka lycka. Lycklig. Själen är skadad är för mycket lycka, vi delar vår lycka överallt. Men finns den egentligen.
Tankar gör mig galen.

Höstlovsfirande

Heej! 
Som ni säkert redan vet så har ju mitt höstlov börjat den här veckan och vill ni veta hur jag tänker dela med mig av det till er? Jo genom att bjuda på:

Fri frakt på Bubbelroom  (gäller köp över 300kr)!

Allt du behöver göra är:
1. Beställa via länken (som finns både om du klickar på bubelroom, länken eller <HÄR>)
2. Komma ihåg att ange rabattkoden: FALL i kassan! 
 
Det här är mina favoriter! 

Rabattkoden är giltig tom torsdag 31oktober 2013!

Minnet ät bra men kort!

Glömde mina träningsbyxor imorse, men snabb som jag är så kom jag på att ICA Maxi var öppet, och for dit snabbare en blixten för att inhandla ett par resev, så nu finns det iallafall! Fick ett nytt pogram att köra i gymmet av Jenny, den här gången är det mycket överkropp, däribland triceps & biceps,  muskler som jag absolut inte har, vilket är lite kärlek på all fin fin träningsverk jag kommer att få ;)

Nu är dessutom de tre första helgerna i november uppbokade nästan, jag har 1november ledig & alla söndagar, annars så! Kompis det går bra nu! Kommer förmodligen dra in lie cash då också eftersom mycket handlar om körningar *hoppas hoppas* 

Bu ska jag fortsätta mitt lovprojekt som är att få fram ett mer "vuxet rum".
 

Dreamteam

Söndag vilket 9 av 10 gånger brukar innebära en galen söndagsångest över att man inte hunnit med allt man planerat & allt för ofta också sovit bort hela dagen - men inte idag! Vaknade redan vid 8, helt onödigt egentligen då jag inte har något att passa. Så har inte gjort något vettigt överhuvudtaget idag. Ska som det ser ut just nu in till stan en sväng senare idag & träna men det är allt. 

I fredags hände det inte alls något särskildt. Jag åkte in till stan vid 22, och var hemma vid 03 igen, kul kväll då jag fick en utskällning och ta reda/lösa andras problem... Men men! 
Sov sent på lördagen så den börade först när jag åkte ut till Hans för en tacokväll. Efter det så åkte jag, Hanna & Jonathan in till stan. Väl där var det inte mycket folk ute, men Andreas dök upp så jag hoppade in i hans bil (som hade värme) och satt där tills vi åkte ut till Plahns garage, var där ett tag innan vi åkte hem till Andreas him self för att hämta en ny laddare, sen vidare till statiol & sen Ö&B. Blev en tidig kväll för mig då jag käkade pommes frites, vilket alltid innebär magsmärtor. 

 

Gjorde lite smålockar på Hanna innan hon åkte iväg på klassfest!

2014

Är det bara jag som är taggad till student 2014? Nej, tänkte väl det. Här är min tankekarta om vad jag ska göra intill dess, denna är dock väldigt ospecifierad & egoistisk men den visar iallafall på hur jag tänker!

 

Det här är jag.

Tvillingarna, Horoskop, Astrologi, Astroblogg, Scorpio Rising

Är en Tvilling egentligen två personer, med två sidor, eller är det en person som upplevs som två? Well, med tanke på Tvillingarnas rastlöshet och nyfikenhet är det inte svårt att tänka sig att en Tvilling kan kännas som en hel arsenal av personer. Tvillingarna har två intellektuellt intensiva tendenser samtidigt, nämligen dels att de är lufttecken och därmed högst idébaserade och tänkande, och dels att de är föränderliga tecken, det vill säga är beredda på, och söker efter, ständig förändring. Låt mig ge ett exempel, jag är själv Tvilling och kom häromdagen på mig själv med att tänka att det vore fantastiskt om alla i samhället delade på alla arbeten. Då skulle varje dag vara helt ny, lärorik och spännande, en dag kör man buss, en annan är man läkare, en tredje är man florist. Såna här tankar lockar ofta lufttecken, och Tvillingarna speciellt. Tvillingarna är känt som ett ytligt och uppmärksamhetsberoende tecken. Det här har till stor del att göra med just det här behovet av nyheter, men beroendet kommer också av att Tvillingarna är beroende av att veta saker. Och det behöver inte vara på detaljnivå alls, utan det är snarare en känsla av att se hela bilden och förstå hur allt hänger ihop som tilltalar Tvillingarna.

Tvillingarna, Karaktärsastro, Horoskop

Det är alltså lätt för en Tvilling att hoppa runt från område till område med lika stor entusiasm. Det går otroligt fort hos Tvillingarna, och en väldigt talande bild av det är att de styrs av just Merkurius, som är den planet som är närmast solen i solsystemet. Merkurius har alltså kortast bana runt solen och snurrar snabbare än alla andra planeter, och skapar sig hela tiden en helhetssyn av universum – till skillnad från till exempel Neptunus som tar 14 år på sig att bara röra sig genom ett tecken. Men Tvillingarna är såklart inte bara glada entusiaster som tycker allt nytt är kul, utan det krävs också en del av Tvillingens omgivning för att dessa individer ska känna sig bekväma. De nästintill kräver ett utbyte av idéer och kunskap med andra för att deras intresse verkligen ska fästa. Både samlande och uttryckande av information och kunskap är alltså lika viktigt, och Tvillingen kan bli nästan hög på bra samtal och dialog där detta sker. För att vinna över en Tvilling är det alltså otroligt viktigt att hålla diskussioner igång. De är ofta sociala proffs, de har sällan problem med att mingla och andra uppfattar dem ofta som både pratglada och klyftiga samtidigt.

Tvillingarna, Karaktärsastro, Horoskop

Att Tvillingarna är ett intelligent tecken är ofta det som glöms bort mest i och med att de kan uppfattas som ytliga. Andra, mer jordnära tecken, kan uppfatta det som att Tvillingen inte bryr sig om saker och ting. Men visst gör Tvillingen det – men det går helt enkelt väldigt snabbt för Tvillingen att ta in, tolka och skaffa sig en tydlig bild av situationer. Tvillingen processar ständigt information och ibland undrar man om man skulle kunna trycka sitt öra mot Tvillingens hjärna och höra ett surrande ljud som hos en hårddisk som stått på länge. Däremot kan det vara dumt att berätta allt för många hemligheter för en Tvilling. I all denna rastlöshet finns helt klart en hel del brist på detaljkänsla och Tvillingarna känner sig ofta splittrade, och ja, ärligt talat – de är ofta rejält slarviga. Trots att de är bra på att känna av sin omgivning och anpassa sig till nya situationer, har de också svårare att släppa andra nära och vara mer intima. Deras tendens att se världen objektivt, samtidigt som de är sociala proffs, gör dem ibland till riktiga gåtor – en annan anledning till att de ses som individer med två sidor. Men framför allt älskar Tvillingarna att skratta och att vara nära en Tvilling är sällan, nästan aldrig, tråkigt. De är öppna för alla idéer, människor och filosofier – och dömer sällan andra. Istället vill de bara veta och förstå mer, mer och mer.

Tvillingarna, Karaktärsastro, Horoskop

Kort om Tvillingarna
Kvalitet: Föränderlig
Element: Luft
Styrs av: Merkurius
Säsong: Våren
Metall: Kvicksilver
Sten: Agat
Färg: Gul
Anatomi: Händer, armar och lungor
Nyckelord: nyfikna, flexibla, pratsamma, mentala, lyhörda, sociala, ytliga, följsamma, rastlösa

Källa. 

26 saker om livet.

"Jag är redo, jag är redo, jag är redo!" brukar SvampBob Fyrkant säga. Det är ett bra livsmotto. Här är flera livsvisdomar som den amerikanska tv-serien om en tvättsvamp och en sjöstjärna har kommit med. 
Källa. 

1. Ta inte allt så allvarligt. Du är smartare än du tror. 

Verkligen?

 

2. Skaffa bra kompis. Som gör att du vågar. 

Vänner.

 

3. Var glad! Så glad att du inte kan hålla dig från att smitta andra.

Hurra!

 

4. Det är onödigt att vara desperat. Andra är det hela tiden.

Be om hjälp.

 

5. Jobba hårt. Facebook räknas inte.

Jobba.

 

6. Hitta någon som du trivs med. Som också gillar ulliga mössor. 

Skratta.

 

7. Testa gärna på nya saker. Men ta en sak i taget.

Hallå!

 

8. Sov och ät gott. Helst på skilda platser. 

Äta i sängen.

 

9. Våga ta risker. Eller låt bli om det känns bättre.

Oväntat.

 

10. Skaffa dig en hobby. En hanterbar. 

Choklad.

 

11. Lek mer. Även när alla andra har gett upp. 

Sjöman.

 

12. Våga visa känslor. Glöm inte att fylla på vätskereserverna. 

Gråt när du behöver.

 

13. Fortsätt att drömma. Om prinsar, magnetfiske och om pengar som du snart ska tjäna. 

Regnbåge.

 

14. Lev i nuet. Det är okej att ensamdansa. 

Dansa.

 

15. Var stolt när du har gjort något bra. Som att du har lagat världens godaste burgare. 

Tacka.

 

16. Gråt inte över småsaker. Använd dem som inspiration istället.

Mina tårar.

 

17. Använd aldrig kreditkort. Se till att du badar i pengar. 

Pengar.

 

18. Tro på dig själv. Ta ingen skit.

Jag är bra!

 

19. Njut av livets småsaker. Som att frossa när det behövs. 

Äta.

 

20. Oroa dig inte för vad andra tycker. Oroa dig inte alls, det är bättre. 

Gråta.

 

21. Var fokuserad. Alla är vi barn i början.

Ljuset.

 

22. Det är okej att misslyckas. Du kommer ändå att lyckas då och då. 

Gömma sig.

23. Att ha tråkigt kan ge dig nya idéer. Om du har tur.

Uttråkad.

 

24. Var dig själv. Speciellt eftersom du inte kan vara någon annan. 

Garva.


25. Berätta för din älskling vad du känner. Även om hen har hört det 1 000 gånger.

Jag älskar dig.


26. Tro på att din chans kommer. Men vänta inte på den. 

Alla drömmar kan falla in.

Nailed it!

Halloj bloggen!
Hade en kul kväll igår som började med att jag fick skjutsa min moster, 100spänn för det - det tackar vi för! (Ligger redan minus på kontot för den här månaden). Jag ringde Hanna och mötte upp henne, Blomman & Pontus på Natti, där vi satt i typ en 1timme innan Madde, Sofia & Filip dök upp & tillsammans åkte vi runt på BT & runt om hamnen, det är också sånt man värdesätter!

Bilden är på mina nya naglar! Depend gellack star twinkel.

Mat!

Det är ibland så otroligt synd att man äter med ögat, för min mat ser verkligen inte god ut - men det är den! 
Lax, brocollie, champinjoner, lök, morötter, vitkål, creme fraiche & turkisk yoghurt - love!