Emma

Om du pillar där det är ömt och sårigt så får du räkna med skit under naglarna.

"Men när man inte tänker till själv, så blir jag väldigt irriterad. Som Mc Donalds har ju underlättat våra liv, jag vet inte om ni har tänkt på det typ de senaste 10åren eller vad de kan vara. Då har de skrivit, de är inte ensamma om det, men då har de skrivit tryck på ena sidan dörren och drag på andra, så att vi vet hur vi ska förhålla oss till dörrar. Och Simon, min vän Simon går först och då står det tryck. Det vara bara det att i det här fallet så var t:et borta, så han står och rycker, som en idiot och kan liksom inte tänka själv att om ett håll inte funkar, så kanske det andra. Då ba men nej, det står ju ryck. Ja det gör det men tänk till själv. Min kära mor som jag älskar jättemycket men är inte liksom allting hemma. Som när hon kommer hem en gång när jag fortfarande bodde hemma, så kommer hon hem och så är jag på övervåningen, så ropar hon
-Är du hemma?
-ja...
-Sa du ja?
Det spelar ingen roll, jag hade kunnat skrika TOFFIFEE!!Det är ju någonting där ändå." - Soran Ismail 

Det är den enda kommentaren jag har att lämna om måndagen. Tänker inte säga mer, eller jo, bara för att jag vet att det retar gallfeber: Jag är stolt över min prestation. Jag kan även berätta att det inte var en ok dag och att vi fick strömlöst i 8 timmar.

Hade utvecklingssamtal i tisdags där allt var okej eller över okej. 


Idag vart det gym i cirka 2timmar, och efter det praktik. Och by the way, vad har hänt med banken? När jag gick dit så var det nummer 7, och jag fick 22, men det tog inte mer än 19 minuter! Det är verligen ingenting, sist jag var där så tog 2 nummer 30minuter... Jaja, ska sova nu. Ska färga håret på Jenny imorgon. 

 

Så kan det va'!

Dagen är över, och den blev helt okej. Pluggade på morgonen, åkte iväg til Maxi och till Ö&B, där jag fyllde på kylskåpet inför veckans träning. Nu blir det Mästarnas Mästare föjlt av Johan Falk, perfekt!

Erika:  Vem av er har gjort vad? Och vem har kommit fram till produkten? Kram
- Om du menar vem som har gjort vad i företaget (vilket jag antar att du menar) så har vi delat upp det så att jag är VD&ekonomiansvarig, Stina är Sälj- och marknadschef, Julia är vice VD, och Linnea är inköpsansvarig. Det var Stina som kläckte idéen, men det är ett företag i Kina som har tillverkat dem efter vår mall, eller design, eller vad man säger. 

What's up?

Blir en plugga dag idag tror jag. Har 4st lektioner imorgon och på alla dessa så har jag någon form av inlämning/prov/framställan att göra. Så här ser det:
Engelska: Läxa i grammatik inför nationella proven.
Idrott: Inlämingsuppgift ergonomi
Historia: Prov, impreliaismen och industriella revolutionen
Svenska: Muntliga framställan, helst utan minsta pappaer och Geoffry Chaucer.

Har dessutom tänkt att skriva loggboken, göra en inlämningsuppgift om ledarskap, en till om olika gruppprocesser och skriva om varför jag tror mer på mig själv idag än vad jag gjorde förut. Och allt det tillhör Entreprenörskap. Du ser ju vad man missar när man har fokus på annat. Lär inte bli mycket bloggande idag, har inte heller så mycket att blogga om så jag tror inte att ni tar skada av det.

  

Att vara bäst när det gäller, a.k.a. svar.

Hur känns det?
- Där och då kändes det förstås helt fantastiskt. Och det känns fortfarande hur bra som helst. Jag borde även vara hur glad som helst över vårt andra deltagande. Vi var blande de 12 finalistern i "Bästa UF". Vi var alltså bland de tolv bästa företagen av de 236företag som startades i höstas. Men samtidgt så känns det lite surt att vi inte vann, då hade vi nämligen fått fortsätta tävla i SM, men nära skjuter ingen hare, antar jag. Stolt ändå  över vår prestation. 

Hur avgjordes tävlingarna?
- Man fick till att börja med att skicka in en "rapport" där man berättade om hur man fått frm produkten, vilket problem produkten löser, hur man gått tillväga för att framställa produkten o.s.v Det gjorde man cirka en månad innan själva mässan. Under mässan sedan så gick en jury runt och kontrollerade kvalitén, och intervjuade oss. Därefter fick de bestämma en 3:a, 2:a och en 1:a.

Vad är er produkt?
- Vi säljer en halsduk med en liten sidoficka på, där du enkelt kan fövara din mobil, plånbok, dina nycklar eller något annat smått och gott.

Hur gör man om man vill ha en? 
- Då finns det flera sätt du kan beställa på. Antigen via ett meddelande till oss på facebook, ett mejl (imagineuf@hotmail.se) där du skriver att du vill ha en och din address så skickar vi en til dig (frakten är 36kr) där det kommer att finnas med en faktura. Du kan också komma förbi frisöravdelningen på Fyrisskolan (Götgatan 17-21, Uppsala) eller så kommenterar du det här inlägget så ordnar vi det. 

Vad ska ni göra med vinstpengarna?
- Ja, du... Det har vi inte hunnit diskutera ännu. Men jag vil att vi ska anända dem till att utveckla företaget och få det att växa.   

Vad är er produkt?
- Vi säljer en halsduk med en liten sidoficka på, där du enkelt kan fövara din mobil, plånbok, dina nycklar eller något annat smått och gott. 


Så galet jävla nöjd!!

Åh! Så nöjd! Vi vann!!! Vi hamnade på andra plats i "produktutveckling". Något som jag & Stina kan känna oss extra stolt över då jag skrev hela tävlingsbidraget och Stina är hjärnan bakom produkten. Men så klart är det otroligt kul att VI får vinna något. Stolt är bara förnamnet. Att allt kan vända så fort, galet!! Nu blir det hem och SOVA, och äta hahaha.. Har varit vaken sedan 5 i morse och är galet trött. Har ätit en risifrutti och en cola under hela dagen så det står högst upp på att "göra" listan.

Vad är ett rop hjälp?

"Vad ska man säga om man vinner? Vem ska prata? Måste man säga något? Nej Emma, SÄRPNING!! Vi har varit fantastiska så här långt, men ni kommer inte vinna. Alla är bra. Var glad över att ni är en av de tolv finalisterna istället. Vi kan inte hamna sist. Sov nu. Vad händer om jag glömmer vad jag ska säga? Kan man göra det? Mamma, kan inte jag få låna bilen och vara med om en olycka så att jag kan missa morgondagen? Snälla?! Jag borde sova nu. Sov nu. Det är en viktig dag imorgon." Hatar det här..

Feel the beat of my heart, cause I´m falling

Handsvett, ont i magen, ångest, vill inte, taggad, nervös, vad har jag glömt? 

Lite så känner jag nu. Jag har packat allt (hoppas jag!!) och imorgon så kommer pappa och hämtar mig 20 i 8, och då packar vi in i bilen, far till maxi för att köpa mer dubbelhäftande tejp, och sean bär det av till uppsal och fyrishov!! Mässa står på schemat för hela dagen, och jag hoppas verkligen att detta blir bra! Allt känns totalt kaos, trots att allt det är klart. Det finns ingenting att oroa sig för. Ingeting. Hör du det? Ingenting. Andas. 

"Möt oss på Imagine UF nu på torsdag den 21/3 mellan klockan 13-18.30! Vi kommer att finnas på Fyrishov i monter B55! Laddar du ner KOY-appen så kommer du få ett grymt bra erbjudande ifrån oss! 2 st halsdukar för 169:- Mässpris: 89:- Och tack vare Swedbank så kan vi erbjuda kortbetalning!
Vi ses där!!"


 

För du vet - det måste vara på liv och död

Var på begravning idag för min halvfaster idag, så fint som det var.
Den svart kistan för sorgen över att ha förlorat kamoen mot cancern.
De röda rosorna för kärleken.
De vita ljusen för hoppet.
Jag vet inte om det var tänkt så, men jag tänkte så.  

Låten "jag vill ha en egen måne" inledd det hela, och jag kunde inte hålla tårarna tillbaka. Jag grät så mycket att jag skakade när jag hand i hand med min syster gick fram och la min ros på kistan. Och ännu fler tårar rullade ner för min kind när det avslutas med Oueen's låt "the show must go on".


Jag tog inga bilder inne i kyrkan, något jag ångrar nu, men på blommorna finns. 

En liten del av mig dog nyss.

I allt detta som jag precis skrev om så vändes hela min värld upp-och-ner för några få minuter sedan, eller ja nästan.

Jag finns med på film.
En film som finns på YouTube.
En film som finns på en annan hemsida.
En film med en av mina största idol.
Jag finns med på film tillsammans med Johannes Hansen. Jag dör. 

Hyperventilera.
Andas in.
Andas ut.
Andas in.
Andas ut.
Titta igen, är det där verkligen jag?
Jorå, det är det.

Jag dör.

När han ännu var lycklig och ung, innan sången blev tyst i hans dödssjuka bröst

Så arg, så ledsen, så besviken. Det var min helg. Mitt hår som jag skulle lockat igår blev ojämnt, och nu vill det fan-i-mig inte blir rakt. Jag vet att jag börjar glömma saker, jag vet bara inte vad. Jag vet att mässan är på torsdag, och jag kan inte det jag ska säga utantill ännu. Jag har inte hittat min sladd från kameran till datorn. Och jag orkar inte ens börja prata om våra monter väggar.bilderna är från min instagram,  


Då vill jag bara vara med dig.

 

Dagens lärdom: "Prestationsångest handlar om att man tror att hela världen cirkulerar kring en själv."

Känns riktigt härligt att jag själv inte har uppfattningen av att jag tror att hela världen cirkulerar kring mig, men att jag ändå lider av presationsångest, och om 9 dagar så ska jag göra min (hitills) störsa prestation någonsin. Härligt!!


*"Det härliga"kallas ironi för dem som inte förstår det*

 

 

Elsa.

Åhh, min dag. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag har haft kul och viljat le, en något tar emot, hatar att inte veta vad. Köpte denna idag i alla fall, kärlek. Måste dock köpa en ny laddare nu, min har gett upp.