Emma

HIMYM

Tänkte berätta en liten rolig sak angående min present som jag köte till mig själv, eller rolig kanske den inte är men det finns iállafall en historia bakom den som jag nu tänkte berätta. Det jag köpte till mig själv var hela boxen med How I Met Your Mother säsong 1-5, som är en serie för de som inte vet.

Jag såg den här boxen  första gången för cirka 2 år sedan, men jag hade då inte pengarna (999kr kostade den då) till den och försökte övertala mig själv att det inte skulle vara värt det, men jag lovade också mig själv att när jag fick min första lön så skulle detta vara det första jag köpte, om den fanns kvar förstås...
Och sedan dess har den vare gång jag gått in på Åhléns stått kvar på samma plats.
Tills förra veckan.
Då var den utställd på rea, och stod då ganska synligt, jag hade fortfarande inte råd med den, men visste att jag skulle få pengar på söndagen veckan efter (i söndags) Så jag tar boxen, och gömmer den bland de vanliga filmerna (på en annan hylla förstås, hehehehe). Och så igår (måndag) traskar jag in till Åhléns för att äntligen köpa den där jädra boxen.. Men dömma av min förvåning har de flyttat reahyllan till en mindre plats (vilket jag vet av erfarenhet att det betyder att det mesta på rean är sålt) och känner en lite smått med stress/panik/ångest attack är påväg...
Ingen How I Met Your Mother står ju där, så jag går och frågar lite snällt om vart den kan finnas och får till svar
"-Den är på utgående, så antingen står den på den där reahyllan eller så är den såld"
lite smått panikslagen halvspringer jag tillbaka till reahyllan, kan det finnas en chans att jag missat den?
Sen slår tanken mig.. JAG har ju redan gömt undan den!! Rör mig fort till filmhyllan för att se om de står kvar, och mycket riktigt där står den ju så fint och väntar på mig..

Den fick iallafall följa med mig hem och jag såg bara igår 12(!!) avsnitt.. Sa jag att jag älskar HIMYM?

Påt' igen ba'!

Blir ny träning på imorgonbitti, på Magasinet som vanligt tillsammans med Jenny. Gör då efter mitt pogram, som är utformat helt utefter att det ska passa mig, allt gäller 3 set om 15 (dvs 15x3), och det som står efter är vad jag körde på för kg förra gången.

Benpress 53kg
Lårcurl 35kg
Rodd 25kg
Lastdrag 25kg
Axellyft 3kg
Bröstpress 29kg
Ryggresning (som gör löjligt ont!)
Bensänkning - mage

Målet med träningen är att dels orka mycket mera, bygga upp en stark rygg/axlar som kan jobba som frisör och få lite muskler ;) Skulle kunna typ tänka mig något såhär:


Funderar på att även köra typ intervaller för den totalt obefintliga konditionens skull?
Annars är det ny teorilektion imorgon och halkbana som gäller (!)

Morsdag

Söndags: Firade ju av oss på pappas sida i söndags och vi blev faktiskt färre än vad vi brukar vara, var som mest 23st... Fick
- Höga smoothie/glass glas
-1900kr i kontanter (varav 500kr skulle använda till att köpa en pryl.)
-"50 nyanser av" - triologin (de första två)

(Bilderna är från google..)

Sötnöt

Klippte och sprejfärgade goshjärtat i lördags, inte så svårt att göra en snart 8-åring nöjd, fick iallafall högsta betyg!

Om jag säger att jag älskar dig, älskar du mig då?

Har en otroligt jävla fin solbränna just nu, det ser verkligen ut som om jag har en tröja på mig... Har gjort allt småfix nu inför morgondagen då alla syskon, deras familjer, alla fastrar och mostrar och kusiner och allt satan vet vad det är för något... Nej, men det brukar bli trevligt men alldeles för mycket tillslut och jag tror att vi iår skulle bli runt 35st, om det kan stämma? Då blir det iallafall ett firande för oss, trots att det är 7dagar bort, och så för Albin, som jag dessutom klippte idag, som blir 8år på fredag och såklart firar vi av morsdag då också,

hoppas bara på lika fint väder då med!

Min kropp

har en näst intll djävlusk täningsverk just nu, kan inte ens beskriva den,,, Körde ju som sagt på med bodypumpen iag, men var tyvärr tngen att vila lite efter 35minuter in i passet då alla mina musker skakade samtidigt och jag inte kunde röra på mig, något som alltid är lika härlgt! Och imorgon ska vi på't igen!

 

Ett ord. En blick. Ett skratt.

Fusklappen gällde mitt historiaprov jag skrev i måndags, som gick kanoners! Fick tillbaka det redan dagen efter.

Tog mod till mig och gick till Magasinet imorse  för att skaffa nytt medlemskap där.  Väl där var Jenny och tillsammans lade vi upp ett träningspogram som ska vara kanon för mig! Jag ska även vara grymt stark och ha fattat tekniken fort tydligen, men hur svårt kan de vara egentligen? Jag gör ju bara som hon säger och visar att jag ska göra. Har en rejäl träningsverk i slutet av ryggen just nu, men på't igen bara imorgon! Då är det BodyPump som står på schemat! Är by the way uppbokad fram till måndag! 
Hade även min sista praktikdag idag, och fick så jäkla mycket beröm att jag blev generad! En av de som jobbar där sa till chefen:
"Josef, håll hårt i den här tjejen! Det kommer ta år innan vi hittar en lika bra praktikant!" 
En annan sprang även över till fiket som ligger vägg-i-vägg bara för att köpa två st chokladbeskvier som tack från henne! Älskar ju dem, så  det uppskattades!! Fick även ta valfri produkt, och fick med en hårtork!
  

Var på teorikurs efter det och idag var vi bara 2st, jag och Hanna.. Men men.. Bokat halkbanan nu äntigen också!
Kompis, det går bra nu!!  


Erika 
21 maj 2013 20:06

Hej! Bra blogg, skulle du inte kunna berätta lite om din klass? Om hur vissa personer är, om någon är lite utanför eller mera skojjar om saker och får andra att vara med osv osv. Vore kul att veta nu inför gymnasiet.. Grym blogg annars! Kul med kost också


Svar: Först och främst: TACK!! Och för det andra: Min klass är.. hur ska jag säga det? Den bästa. Det finns verkligen alla personligheter och typer av människor och vi är nog en ganska bra blandning. Det finns "modelejon", "outsiders", "duktiga flickan", "komiker", "jag-bryr-mig-inte", ja alla sorter helt enkelt. Men när en klass består av 28(!) tjejer så är man inte bästisar med alla hela tiden men det är ju en del av charmen med att gå i en klass! Men ja, jag skulle skulle nog säga att jag älskar min klass, även om det är hat-kärlek ibland ;) Och jag tror inte att det går en dag utan att jag skrattar när jag är i skolan, och det är ytterst sällan som jag inte ler när jag kommer hem! Men ingen nämd, ingen glömd? 

 

När inte ens sin egen mormor känner igen en, då är det en riktig förändring man gjort...

Jag och vara seriös på bild går liksom inte riktigt ihop.. Kanske det syns? 

Åkte till motorgården idag iallafall då det var roadrun idag, och tacka gudrana för 27grader varmt, så jag fick bära min klänning!
Träffade på många gamla kompisar till familjen som man i princip bara träffar under sommarhalvåret eftersom det är då bilintresset lockar mest. Dock så var det flera som gick fram till min mamma och undrade vem mer är Hanna (min tvillingsyster) det var hon hade med sig, och när mamma sedan berättade att det var jag, tittade de bara sa "oj! Snyggt var det!" och det tackar man för!!  Inte ens min egen mormor trodde på att jag hade klippt av mig håret, trots att bildbeviset fanns på facebook. Hon trodde bara att det var någon som jag klippt och inte att det var mig det handlade om! Då vet man att det har hänt en riktig förändring!! 

Sitter nu hemma och pluggar, eftersom jag fortfarande inte har åldern inne för festerna på motorgården men så får det väll var då!  

Gröna Lund

Var på Gröna Lund för första gången på 8år i torsdags! Åkte verkligen alla attraktioner som jag missat, insane, twister, kvasten och den nya eclipse - som inte var rolig någonstans! :( Hade hoppats på någon form av känsla, och förhoppningarna var skyhöga, men de föll rakt ner, blev verkligen superbesviken. Det äckla var väl att de blåste så pass mycket att gungan ibland roterade ett kvarts varv så att man hamnade med ryggen mot pelaren, vilket skapade en känsla av att du var påväg in i den, och att blåsten skapade tårar i ögonen, men det var typ allt, om du inte tror mig så pröva själv när du är där nästa gång! Men utsikten var hur vacker som helst, kändes som du såg hela Stockholm typ! Smakade fish n' chips för första gången också - helt klart en ny favorit! Och åkte taxi för första gången på 3år också så att vi hann med 22.11-tåget till Uppsala men helt klart en dag att minnas länge!

Var på Nordiska museumet innan med klassen för att titta på mode och hår utställningen och träffade där Anders Lundin, och tog kort såklart ;) Gjorde som förra gången med ett videoklipp av alla bilder istället för att lägga in all bilder för sig. Ansiktet var på gröna lund och spelade när vi var där också sa jag det?

Att gå på gymnasiet...

...Är ibland en stor ironi. I måndags t.ex hade jag en lektion mellan 8.30-9.30 och därefter håltimme till 10 över 1, slutade halv 3, vilket är lite mer än 1timme tidigare ån vanligt. Men när man pendlar så långt som jag gör vill man ändå göra något när man ändå gjort sig ansträngningen att ta sig till skolan.. Jaja, så är det väl ibland.. Har praktik idag fram till kl,6, och gissa vad som hände imorse?! Det var bara 2st av de 6st som jobbar här som kände igen mig!! Tydligen så blev det en ganska stor förändring, jag har ju inte varit här på 2veckor och har under den tiden klippt av mig håret och skaffat linser, kul var det att höra iallafall!! Har även fått flera kommentarer om att det blev supersnyggt, och som det värmer! På bilden ser ni precis hur jag ser ut just nu!

Klipp till

Klipptes lite idag. 

Känner nu att det blev lite, lite för kort allra längst fram på sidan, men va fan, det växer ju ut igen.

Hade även körlektion idag, och vem klarade att fickparkera utan att ta om då? Jo, jag!! Stolt! (första gången det hände, har fått tagit om förut när jag har försökt..)

SM - hur förklarar man det? Del 2

Okej, så jag tar mig i kragen och tänker försöka förklara hur dessa dagar har varit. Texten kommer bli lång, om du inte vill läsa allt så scrolla bara ner till slutet av inlägget där det kommer finnas en video som innefattar alla bilder. 

Måndagen: Åkte ifrån Uppsala halv 9 på morgonen för att slippa morgontrafiken när vi kom till Stockholm sa pappa, trodde han ja.. Visade sig att det hade hänt 2st olyckor på vägen och köerna började redan vid Rotebros trafikplats, det är 3.4 mil från dit vi skulle. Som tur var hade Julia och Linnea tagit tåget och de var på plats före oss, så de hade b.la redan lagt dit golvet och hämtat ut all information som behövdes. På plats startade allt monterbygge. Och vi fick faktiskt till en riktigt mysig monter. Vid gick vi alla och käkade, eller försökte äta iallafall..  Det var absolut inte god mat, till och med jag som brukar kunna käka lite vad som helst fick kväljningar. 45minuter senare gick bussen till hotellet och jäklar vilket liv vi förde. Men o andra sidan var det bara vi 4, och tre killar till på den bussen.. Vi tog det lungt på hotellet, innan bussen gick tillbaka till invigningen. Och jag säger bara Wow. Vilken invigning. Det var hejaramsor, skrik, trummor och trumpeter för att visa vilket län som var det bästa länet. Riktigt häftigt var det. Kristoffer Appelqvist var vår konfrancier, och invigde mässan tillsamans med H.K.H Prins Daniel. Därefter öppnade själva mässan och säljande var igång. Själv gick jag runt och kollade lite vad de andra företagen gjorde (något jag helt glömde bort att göra unde VVEmässan.) Och shit vilka idéer folk kommer på! Blir verkligen superimponerad nä jag ser allt. Vid 9 stängde mässan och bussen gick tillbaka till hotellet och det ända alla pratade om var vart McDonalds låg. Fort som fan upp på rummen för att hämta plånboken och bege sig ut på jakt efter ett McDonalds. 45minuter och mycket "vi vänder tillbaka nu" så hittade vi iallafall ett.  Tillbaka till hotellet så somnade vi efter mycket om och men.

Tisdag: Klockan stod på 6, och kvart i 6 var jag uppe eftersom någon kommit på den brilianta idéen att starta lövblåsen då... Frukost efter det, och nu pratar vi vekligen hotell frukost. Pannkakor, äggröra, bacon, jucier, fil, youghurt. En riktigt bra hotellfrukost helt enkelt. Busschaufför den morgonen var även superhärlig. han berättade b.la om vilka han hade kört, och de roligaste histroierna som hade hänt på bussen. Precis en sån person som man vill träffa när man har haft en jobbig natt. Mässan öppnad 9, och höll på i 6 timmar. De första två timmarna gick riktigt segt, och inte blev det bättre av att vi kom på att vi glömt våra unchkuponger på hotellet, så vi blev utan lunch den dagen. Efter det flöt allt på riktigt bra fram till att det var dax att plocka ihop montern, då vi bara hade 45minuter på oss. Men tack vare en riktigt snäll busschaufför som väntade på oss så hann vi med allt. Och precis som första turen hem på måndagen så var det vi och tre killar till (samma killar som var med på måndagen såklart.) Denna gång fick vi dessutom låna mikrofonen, och ja, nog höll vi låda allt. Jag bad om ursäkt till dem när vi skulle gå av och de gav tillbaka med samma mynt. Vi fixade iordning oss och tog återigen bussen till mässan för galamiddagen. Den här busschauffören höll dessutom en lektion för killarna att de inte skulle stå i sportbaren och dricka öl, utan gå fram till tjejern och prata känslor och tankar för sånt tycke vi om. Det avslutades med en applåd. Det var mingel och röda mattan kort som gällde innan själva middagen drog igång där Uppsala län kammade hem 2 silvermedaljer och en guldmedalj! Bussen tillbka till hotellet var en riktig partybuss med skratt, allsång och tävling mellan Uppsala län och Örebro län, som jag tror att Uppsala vann. Alla andra företag passade på att dra ut på krogen efter det, och vi stannade kvar på hotellet för att skratta. När de sedan kom tillbaka var de rejält påverkande och det blev efterfest på ett av deras hotellrum. Morgonen efter var dock inte lika rolig då jag upptäckte att någon tagit mina skor?! Tog i alla fall pendeln till Bålsta och bussen  därifån hem tillsammans med Linnéa. 

Jag gjorde ett klipp med alla bilder, istället för att lägga upp alla bilder.
 
Summerat under resan 
Mest minnesvärda: Bussresorna
Roligaste: Knäckebrytas vinst
Tråkigaste: Att mina skor försvann..
Tårögda stund : När jag fick höra att jag skrattar hysteriskt när jag skattar? Måste sluta med det.
 

SM - hur förklarar man det?

Det här har typ varit det bästa men samtidigt det värsta jag varit med om. Hur ska jag ens kunna förklara? Vart ska jag börja? Vart ska jag sluta? Hur berättar jag det här? Det här har varit så jävla kul, jag tror aldrig att jag skrattat så mycket som jag gjort nu, samtidigt hat det aldrig funnits en sån påfrestning på psykiskt & fysiskt samtidigt. Det allra bästa minnet lär ju vara våra bussresor, jag ler bara så fort jag kommer att tänka på dem. Och då är smilet verkligen upp till öronen. Tycker samtidigt så jävla synd om de killarna som alltid lyckades med att komma på samma buss som oss. Invigeneb ska vi inte ens börja prata om.. Så maffigt, pampigt, glädjetjut, påkostat och precis alla andra bra ord som finns för att beskriva bra saker, och då har vi inte ens börjat prata om galamiddagen.. Känns som om jag borde skriva ihop någon bra text om de 2 sjuka dagarna som det faktiskt har varit här. Bilden kommer från ikväll.