Emma

Varje gång jag ser dig exploderar det nånting inom mig,

Åhh, vilken dag jag haft! 
Började inget vidare med att gå upp tidigt, skippa frukosten, komma sent pga bussen, får en påminelse av en FedEx (ett fraktbolag) som skulle varit betald igår, men den slutar helt fantastiskt!

Klipper 2 personer idag varav en var Jenny, som fick tillbaka sin lugg, därefter fick jag sluta. Då var klockan vid 15, och jag hämtar ut min "spike bra"  och får min frisör väska. Får dessutom skjuts ända hem, och var hemma 10 minuter innan vi ens slutat i skolan.

IKEA.

Nya klädhängaren och byrån. 

Såg dessutom en skön satus på facebook:

2012: hästar finns inte.
2013: hästar finns i allt.  

Du kommer att fråga efter mig en dag

Blev hemma idag med, tanken var inte den, och jag gick faktiskt upp i morse satte mig på bussen men var tvungen att gå av efter halva resan, kräkas lite på sidan av (vart kom det ens ifrån? Jag har inte haft det under min sjukdoms period hitills så varför kommer den nu?) och resa hem igen. Kollade på damernas 10km i fristil istället, käkade lite, och sitter nu med ledarskaps övningar som ska in. Världens tråkigaste dag. Och va gör min klass under tiden jag är borta? Spelar in en Harlem Shake video. Fan då, alltid missar man det roligaste när man är sjuk...
Tänker lägga upp lite bilder på filmer och böcker jag köpt under förra veckan men som inte kommit upp, så slipper min blogg bli så tråkig, utan bilder osv. 

 

Made a wrong turn, once or twice

Var för första gången på hela veckan utan feber igår! Sån befrielse! Så jag antar att jag är frisk snart? Stannade hemma ifrån skolan idag, det har inte hänt sedan i början av december, hösten sjuan, lika då som nu med feber och hosta. Det är klart att jag missat skolan för att jag haft tandläkaren, läkare o.s.v men inte på grund av att jag varit sjuk. Har en bultande huvudvärk och hosta, får se hur jag gör imorgon måste ändå på något sätt försöka hitta energi och dra iväg mig till Uppsala innan skolan. 

Hade tänkt ta tag i mitt rum nu, det är fortfarande kaos efter att vi släng ut min garderob, satt in en ny byrå, en klädställning och lite hyllor. Mitt rum känns helt plötsligt lite.. vuxnare? Eller bara mer tonår.. Har varit lite barnsligt innan, men så kan det vara. 

Ni får ha en fantastisk måndag så hörs vi 

Blod, svett och tårar

Men inte alls i den bemärkelse som jag vill ha det. Jag hade hoppats på blod, svett och tårar pga av all träning jag planert in i veckan, istället fick jag det genom sjukdom. En liten nysning och en hostattack i måndags kväll, sedan var det kört. Jag har varje dag sedan dess hostat och hostar fortfarande upp blod, jag har haft i genomsnitt 39graders feber, och pendlat mellan frysa och svettas, frossa het enkelt. Jag har dessutom självmant bett om att få hostmedicin, något som jag verkligen hatar. Jag klarar inte av det. Det skapar kräkreflexer hos mig vilket får mig att automatoskt börja gråta eftersom det är det värsta jag vet efter hostmedicin. Har haft sjuka sova tider b.la. natten mellan tisdag-onsdag gick jag och lade mig vid 6 på kvällen frmför filmen "21 jump street", när den var slut vid halv 8 somnade jag och vaknade inte förens 16(!!) timmar senare.  Jag i den mån jag kan tränat, jag vet att man inte borde göra det, men lite hemma yoga kan väl inte skada? Det är ju bara avstressande.


Natten till idag (fredag) så hade jag dessutom någon form av knäpp feberfrossa. Jag somnade direkt efter sena sporten, vaknar och "känner på mig" att klockan är 9, så för säkerhets skull kollar jag mobilen som står på 02.22, men jag tänker bara att det måste varit ett längre strömavbrott under natten så att klockan hamnat efter. Jag vet att klockan 9 varje morgon har det gått "Tillbaka till Vintergatan (5b)" på barnkanalen, som var ett av mina favorit pogram som liten, och eftersom klockan är 9 i mitt huvud sätter jag på TV:n för att kolla, men blir så jävla arg att jag börjar gråta när pogrammet aldrig börjar, klockan är ju över 9!! Byter kanal för att lugna ner mig lite, och ser att klockan på TV:n står på 02.55, och undrar hur den har hamnat efter? TV:n var ju helt avstängd under natten? Jag går fram och drar ur att sladdar till TV, stänger av strömbrytaren, sätter i och på allt igen, och klockan står nu på 02.57.. Här någonstans börjar jag väll inse att klockan kanske inte var 9 iallafall, men det blir väll ett roligt nattäventyr att berätta någon gång i framtiden. 


Under veckan som gått har det inte hänt mycket annat heller. Jag har inte ens gjort 1/4 av det jag planerat, trots att det var ett mål för mig under 2013. Idag fick jag hem min SOLOtidning, och hade sedan tidigare i veckan kvar maltesers, perfekt fredag. Har ett plåster bakom höger öra eftersom mina nya glasögon (som jag känner mig extremt vuxen i) skavt upp ett sår där. Imorgon bär det av till Sala för att kolla på någon form av marknad och på söndag bör det av till IKEA, älskar det stället speciellt när mamma betalar. 

Konsten att sätta mål.

När jag saknar inspiration så pratar jag bara med Jenny, personlig tränare och min kusins fickvän. Det är också från henne jag lärt mig sätta mål, det här inlägget är även från henne. 


"Nu kommer det, mina tips på hur du sätter ett bra mål! Så varför är mål viktigt för att du ska komma längre med din träning eller egentligen något annat som du tar/vill ta dig för?

För att komma någonstans, så måste vi veta vart någonstans är? Om vi inte har ett konkret mål så vet vi inte vart vi ska eller om vi är där än, därför måste alla förändringar börja med - ett mål! Inom Neuro Lingvistisk Programmering (NLP) så finns det vissa kriterier som ett mål måste ha, för att vi med störts sannolikhet ska komma dit! Inom NLP så jobbar man med att använda ett språk till sig själv, och till andra, som är positivt och "programmerar" våra tankar att utföra handligar - som leder dit vi vill. Hänger du med?

Mitt språk leder till att jag tänker vissa tankar, dessa tankar leder sedan till vilka handligar jag kommer att utföra!

Om jag säger "Jag vill träna!" så sänder det ut ett mycket mer positivt budskap än "Jag måste träna..." och chansen är större att jag gör det, om jag vill, än om jag känner att det är ett måste och något jag tvingas till. T.ex hur många har någonsin sagt "Jag vill gå till tandläkaren på torsdag!"? Chansen är överhängande stor att du egentligen säger "Jag måste gå till tandläkaren på torsdag...". Vilket lät roligast? Det är egentligen samma sak, men genom att använda ett positivare språk så känns det mer lustfyllt och chansen att vi avbokar är mindre. För egentligen så vill vi alla gå till tandläkaren, hellre det än att få hål och andra problem? Samma med träningen, egentligen vill ALLA gå och träna, för vem vill istället ha ont? Öka risken för en rad livsstillsjukdomar och då behöva gå på mediciner?

För att ett mål ska vara så optimalt som möjligt ska det innehålla följande:

* Ditt mål ska vara specefikt: Egentligen samma som ovan, men ringa in målet. t.ex. "Jag vill gå ner i vikt" okej, men hur ska du gå tillväga?, hur mycket vikt pratar vi om? osv.

* Det ska vara tidsbestäm: Annars kommer samma visa som alla andra gånger "Jag kör på måndag igen, bra va?!"

* Ett mätbart resultat: Så vi vet när vi är där, och vad som ska göras

* Det ska vara positivt: Om du sätter som mål "Jag ska inte äta godis" så gör du dig själv en björntjänst!! Hjärnan hänger inte riktigt med på ordet inte. För om vi säger så här - du ska inte tänka på en gul brandbil!

Vad tänker du på just nu?!

Exakt. Fokus dit vi ska istället ;)

* Det ska va ett mål som DU vill (Personligt): Allt för många ska sluta röka eller börja träna för sin partners skull eller för familjen... men ärligt nu, om du inte vill uppnå målet, hur stor är chansen att DU då kommer iväg på träningspassen?

* Målet ska vara i nutid: Det är här jag brukar tappa de flesta så jag ska va så tydlig som möjligt. Om NLP menar att det språk jag använder, styr mina tankar/känslor som styr mina handligar då har jag världens möjlighet om jag bara får min hjärna att tro - att jag redan är i mål! T.ex. Du vet när du vaknar upp efter en dröm och inte riktigt kan avgöra om det var en dröm eller om den var verklighet? Detta är något som vi kan utnyttja väldigt effektivt när vi jobbar mot våra mål!! För hjärnan kan faktiskt inte avgöra om det var en dröm eller verklighet, det är först när vi aktivt använder vår logik för att komma fram till att det inte fanns någon lucka under gårdagen då vi hade tiden att gå runt näck ute på stan, som vi kommer på att det faktiskt inte har hänt. Däremot, för vår hjärna så har det hänt... Hjärnan kan inte riktigt avgöra vad som är verkligehet eller fiktion.

Så nu ska jag skriva ner ett av de mål jag har satt, och då skriver jag ut det exakt såsom det står i min bok - mitt inlägg här på bloggen var helt klart förenklat:

- Jag, Jenny, har synliga magrutor genom kondotions- och gymträning den 20/12 2012!

Mitt mål är i:

Nutid

Mätbart

Tidsbestämt

Personligt

Positivt

Testa själv, för tänk så här, vad är det värsta som kan hända om det inte funkar? och så vänder vi på det, vad skulle det betyda för dig om det funkade?

Vill du läsa mer kan du antingen gå in här www.nlp.se eller gå kurser i det. Jag har haft turen att få lära mig detta dels genom de Xtravaganza utbildnignar jag gått, men även under min Hälsovägledar utbildning via LTU. Vad har det betytt för mig? Mycket, oerhört mycket! Jag har via detta sätt lyckats med många förändingar, både inom området träning och hälsa men framförallt för mig - inom karriären!

Men innan jag släpper ämnet helt och får er att tro att målsättnigen är det enda som betyder något, så ska jag bara gå in på några andra viktiga detlajer.

1. Skriv ner ditt mål, igen och igen och igen! Ju fler ställen som du har det på, desto bättre. För NLP handlar inte bara om språket. Det handlar även om själva programmeringen, nu måste du programmera din hjärna att leva med målet och se det framför sig. Läs målet högt/tyst för dig själv flera gånger om dagen. När vi inte bara tror utan känner vårt mål, då tar vi oss dit ;)

2. HANDLING! Bra nu vet du vart du ska, du vet hur du sak ta dig dit - nu måste du komma fram till varför, vad är det som motiverar dig!! Återkommer inom detta ämne ;)

3.Sist men inte minst (nu lånar jag ett väldigt bra citat från NIKE) Just do it! Eller ännu bättre, för att få in ännu mer NLP tänk i det hela ;)"


Jag ska fan-i-mig lyckas

Innan vi går vidare på ämnet jag faktiskt ska skriva om, vill jag bara stanna upp och bara fundera över detta med rubriker! Vet inte om ni är som mig men eftersom vi är många idag som bråkar om samma uppmärksamhet, allt från bloggrubriker till skvallerpressen så är det alltid lite kul när man lyckas få till en rubrik som fångar mångas uppmärksamhet, ungefär som när skvallerpressen skriver om kändisar och gör allt mycket större än det är! Jag hade lika gärna kunnat skriva "Jag ska fan-i-mig lyckas...." och sen fortsatt med "med att flytta soffan" eller "gå igenom mina böcker från sida till sida" men, den här gången så var din första tanke kring rubriken rätt... Jag ska fan-i-mig lyckas med träningen. Jag har till och med satt upp ett nytt mål med träningen nu. 

Jag ska bli PT.

Just det, du läste rätt, jag ska bli PT. Kanske inte imorgon eller om ett år men målet är satt till 31 december 2014. Det är ett halvår efter min student, och det är ett rimligt mål.
Konsten att sätta mål tar vi i ett annat inlägg, men inspirationen till det här kom igår. 
Då var jag på mitt första, men absolut inte sista, BodyPump pass. Det här passet var lett av en tjej som skulle få sin licens för att bli PT. Passet spelades in, och skulle skickas in. Detta gjorde så klart att man absolut inte ville vara sämst, man ville visa att man förstått övningen och man ville verkligen ge ALLT. Eller man och man föresten, snarare JAG.  Jag vet inte hurvida ni har sett "Mästarnas mästare"? Ni vet där de står i jägarvila, och hur benen bara skakar efter det? Jag har aldrig förstått hur det kan komma sig, nu gör jag det. Efter att ha stått i den här:

positionen (med benen) i cirka 20minuter förstår jag det verkligen. Det är nog bland det äckligaste och härligaste jag varit med om. 

Allas dag

Alla hjärtans dag igår, och som vanligt, alldeles ensam.. Enda man fick var ju två drickyoughutar och VeckoReyn av mamma. Hade dock en post-it lapp i form av ett hjärta på skåpet på morgonen, det var jag givetvis inte ensam om, men det är tanken som räknas!

Nobody sees - Nobody knows

Vet inte om jag ska skratta eller gråta... 

Tandläkaren i fredag - min sista visdomstand växer snett och "pressar ihop" de andra = gråta
Bryter ihop totat i fredags, blir hysterisk = gråta
Idag hos kuratorn = gråta
Idag när jag berättade för vissa = Vilja gråta
 

Prov imorgon = skratta
Min klass just nu på fcebook = Skratta!
Min klass idag på historialektion =  skratt med en jävla frustration!
Min mamma just nu *ringer sig sjäv* från hemtelefonen till sin mobil för att se om det fungerar, 3 minuter senare säger hon "-Oh! Jag har ett missat samtal, undra vem det kan va'?" *glömmer bort att hon ringt sig själv* = SKRATT

 
 

Hallu bloggen!!

Sitter på bussen på vägen till Enköping just nu, bara jag en person till på bussen och vem är inte det om inte den person jag allra minst gillar?! Älska livets ironi ibland... Har för övrigt stått på Öppet hus idag med företaget, har hela 3nya kunder som vi ska sälja till imorgon *pengarna rullar in som de ska, de går bra nu* På bilden är den uppsättning jag haft under kvällen, tack så jättemycket Sofia!! Ska till tandläkarn imorgon 09.10, och just det alla tandläkare där ute, JAG FÅR INTE MINDRE ONT FÖR ATT NI ÄNDRAR MIN TID HELA TIDEN!!

Drömbilen!!

Har hittat min absoluta drömbil nu!! Skulle inte vara helt fel med en Kia sportage. Eller en Ford Mercury Comet '68. Eller en dodge charger '68 för den delen, men ni förstår poängen. Är på vägen till Enköping just nu, sitter längst fram högst upp på bussen som en duktig liten flicka. Hahha, tönt jag är. Hade för övrigt Historia idag, världens bästa ämne!! Sedan ett läxförhör i frisör, fick tillbaka gamla permanentteoriprovet också. 23/29, mycket nöjd!! Och vem är numera godkänd i natur då?! KUNG jag är!

Varför gråter inte Emma?

Kan det vara så att de förbannade röda siffrorna som lyser så jävla starkt, i en liten ruta, på en fyrkantig platta, som en gång i tiden visat tresiffrigt och helt tagit kontrollen igen? Kan det vara så att det är för skrämmande att jag ska må likadant igen som jag gjorde då, är det därför jag inte vill ha maten?

I skolan är det en sak. Där är det dessutom så extremt jävla enkelt. Skrämmande lätt. Allt du behöver göra är att ta mat på din tallrik, ta några tuggor men sedan skylla på att det verkligen inte var gott, eller varför inte dra till med något så enkelt som att du bara inte är hungrig?!
Vem kan kontrollera det?

Och allt detta på grund av en enda person?!

 


Allt det här som har tagits upp igen, jag orkar inte med det. Hur utgången än blir så kommer jag att bryta ihop totalt.Det var 7månader sedan nu allt brakade samman.
30,5 veckor.
213 dagar.
5113timmar.
Min världsbild. Mina värderingar på hur saker ska vara, eller bör vara.
Jag har inte gråtit över det, borde jag ha gjort det? Är jag onormal för att jag tryckt undan det på dagarna, men inte kunnat sova på nätterna för att det är allt jag tänkt på?
Jag klarar fan inte mer.
Jag vill glömma.
Jag hade glömt, men de bilder som finns och som jag har sett gör att jag inte kan.
Jag vill inte gråta, jag vill inte visa mig svag. Om jag klarat det såhär långt, varför skulle jag ge upp nu?
Nej, jag glömde en viktig detalj. Starka Emma ger inte upp. Hon ler, skrattar, pratar tjejproblem, är jämt närvarande och har full koll på allt och alla.
Starka Emma gråter inte.  

Jag har försökt förklara för så många, men jag finner inga ord.
Jag har försökt men de gömmer sig.

Hur utgången än blir så kommer jag bryta ihop totalt.

Men imorgon är det tisdag, då är det bara att trycka undan allt det här och vara Starka Emma och skratta och le som vanligt igen.  

 

Upp