Emma

Så, hur känns det?

Väntar fortfarande på att något ska hända, väntar fortfarande på mitt lyckliga slut. 

Men idag är det början på 365 tomma sidor, ska vi sluta ett avtal om att vi bara fyller det med bra saker?

31 december

Så jag ställd in/tackade nej till alla mina nyårsplaner. Känner inte för att träffa människor.
Men får göra vad som står i mitt horoskop för dagen. "..försök vara snäll även om du inte känner för det..."
Men det är ju lätt som en plätt..
Får sitta hemma så länge och hoppas på att något roligt dyker upp. Kanske någon som behöver taxi någonstans?  

EDIT: Ironiskt nog ringde telefonen direkt efter jag publicerat inlägget, & mycket riktigt - jag ska nu vara taxi en stund inatt. 
  
det är synd att fokuset försvinner, för jag älskar bilden.  

But I don't know why.

"-Vi ska flytta. " 
Jaha, vad kul.
Eller vänta, vad sa du?
Flytta?
Vart? 


"-Va?
 -Vi ska flytta till Sundsvall.

 - Och det passar ju bra nu när..."
Tyst.
Håll andan.  
En gång till? Vad sa du? Passar bra? Till Sundsvall? Du driver ju bara med mig?
Eller?
Jo, det måste du ju göra? När? Vad sa hon? Vad sa han?  Slutat lyssna för länge sen.
Bio Emma, tänk bio. Du ska gå på bio. Inget annat.
De driver.
De måste ju göra det.
Sprida skratt.
Ingen reaktion. 


"-Va?
-Ja, jag ska flytta till Sundsvall"
Nej.
Du kan inte.
Det går inte.

 

"Nej då. Vi ska bara flytta till ett annat hus."
Andas ur.  

 

När bilen börjar rulla blir jag tyst.
Varför tog det anda ur mig att de ska flytta?
Varför bryr jag mig?
Jag känner honom ju inte ens! 
När huvudet är dumt, får kroppen lida.

 

Årsresumé del 5

Oktober 2013

Det är inte så att mitt engagemang för dessa årsresumér har dalat, jag har bara inte fler bilder att visa. Under oktober var min blogg mycket av en text blogg. Men jag hann iallafall få tillbaka glädjen i mitt yrke för en kort stund, hann ta körkort, skaffa mig en tatuering & fick en egen bil.
 Umgicks/träffade Andreas nästan vaje helg ser jag nu när jag går igenom arkivet, var ut till Plahns garage, körde åt Peder, såg Runner runner på bio, var ut till Örsundsbro.. Sen tror jag inte att det hände så mycket mer!

 


Månaden började med en fullspäckade helg, Claudia & Stina kom hem till ig för första gången, och jag besökte Ängsö under allahelgonahelgen. Firade även David & Johan som blev 20, och såg "Vi är bäst" på bio.  Min bil gick sönder (vinge lossnade, halvljuset pajade & blinkersen fick spunk)men fick den lagad senare! Var fyllechaffis mellan varven, & firade Claudia som nu även hon fick upptäcka glädjen i att vara 18, jag var på mässa x2, dels allt för hälsan & saco. Träffade Robert Kronberg(!!) Var i Stockholm och såg "Catching Fire" & firade min halvsyster med god mat uppe i Gävle. 

 

December 2013

Så årets sista månad.. Julklappar i all ära, men vart tog månaden vägen? Det har inte hänt mycket.. Men den har gått åt iallafall. Har haft tråkhelger, och inte gjort ett smack. Blivit arg & ledsen om vart annat, det är allt. Sett Hundraåringen som klev ut genom fönstret & försvann". 

 

Kärlek & snuva kan inte döljas

Min hjärna viskar lite osäkert att det blir bra det här,


medan mitt hjärta undrar vad fan jag håller på med.


Visst blir det bra till slut men just nu känns det bara tomt på något vis

Årsresumé del 4

Juli börjar med att min tvilling klrar sitt körkort, och vi tillsammans med Emelie, Jossan, Amanda & Frida besöker Power Meet. Jag fortsätter jobba och är på mitt tredje dop för året. Jag vågar äntligen be om hjälp med min träning & vi åker till Dalhalla och kollar på Diggilooturnén samtidigt som vi också besöker Orsa bjönpark. For upp till Rättvik i egen bil, och första kvällen vet jag att jag skrev på bloggen: 
"Jag som själv var SJUKT trött satte på mig mina sovshorts och knäppte på TV:n just för att det skulle bli en "skön och tidig" kväll. Hahha! Hanna kommer in i ren stress och måste hitta sitt körkort, ser mig hemma och utbrister: "-Jag ska få köra!! Ska du me' elle'?" och sen blev det en kväll i en Chevrolet Capris med ett par trevliga och stupfulla prickar. Självklart vet jag massor om dem eftersom de precis som jag kommer från Enköping, men kände jag kände dem ändå inte, något som gjorde mig livrädd men som samtidigt så kan jag inte sluta le" 
Var med i damrallyt, och hade mycker roliga händelser med Bellman, då han dels köpte fel alvedon, och dels en tanklockshistoria. 

 

Classic Car Week forsätter, och vi åker till Leksand, går på Brolle konsert, och åker Rodel. Jag är på GylleneTider konsert i Eskilstuna & sover på hotell (hotellfrukost - nomnom!) Ser Linnea Henriksson som förband, och tröstar mig med Ragge då det inte riktigt bir som jag vill & vår fina söta Nellie fått avlivas på grund av cancer tidigare under sommaren. Jag firar Stina som även hon blivit 18 & jag får hänga med "de coola kidzen" nere på Ö&B för första gången. Träffar även Angelica för första gången samma kväll. Avslutar månaden med årets andra biobesök, Snabba Cash lll med Cicci, David & Andreas.   

 


Så vad händer egentligen i september? Jag hamnar på sjukhus för min mage, vårt sista skolfoto tas, det är bilträff i stan & jag får följa med till David & Johans stuga. Vi trycker in 16(!!) pers i en 855:a, som är gjord för 5st + att i den här bilen var 75% av bakluckan "upptagen" av en baslåda. Jag är även på bio & blir ännu mer döv på höger öra tack vare Andreas & Hanna, vi såg "The Conjuring" 

2 hjärtattacker på en kväll, hur överlever man det?

Så, det blev en tripp till Västerås iallafall - mycket nöjd kommer jag hem med 2st sportbhar, 2st tränings/jobb tröjor, & så ett par handskar :) letade efter en nyårsklänning också, om jag nu vill fira nyår. Funderar riktigt starkt på att typ beställa ViaPlay & sitta där framför hela kvällen. Men vi får se vad som händer..

Kollade ju även på "hundraåringen" ikväll på bio - mer än sevärd! Riktigt kul & helt störd.

Tillbaka till rubriken. Efter bion så tog vi motorvägen till donken (vi samåkte alla 3, jag, Andreas & Hanna, därifrån). Tänker väll inte så mycket på det. Litar på att Andreas kan sin sak & köra bil (fast det har varit påväg att gå åt helvete 2gånger) men så kör vi av vid avfarten, han bromsar för stopplikten, börjar köra ut lite försiktigt, & från ingenstans skriker han rakt ut. & jag som är fullt upptagen men min mobil får hjärtsnurp.. Tog ett tag innan jag hittade tillbaka till andningen igen ska erkännas.

Den andra hjärtattacken jag råkade ut för ikväll, vet jag inte riktigt om man kan kalla hjärtattak egentligen, snarare hjärtstillestånd, men det tar vi någon annan gång.

Årsresumé del 3

Hmm.. Fick i slutet av April reda på att vi skulle få åka på SM, överlycklig var känslan. Fick själv gå på SMupptakt, men det gjorde inte så mycket. Gjorde om mitt hår från gult till silver. Var på kost/hälsa föreläsning & såg Återsken på deras årliga vår konsert.  Hade mamma med mig som modell under Welladagen i skolan. 

  

SM! SM präglade hela Maj månad, även det att jag besökte Gröna Lund för första gången på 8år, och åkte taxi för andra gången i mitt liv, & första gången på 3år. Klippte/rakade även av mig mitt långa hår efter SM.  Blev bilägare då vi firade vår 18-årsdag i förväg, & blev medlem på Magasinet. 

 

Juni... Midsommarafton spenderade jag med min familj, och jag vet att jag blev ännu mer fågelrädd då det flög in en livs levade fågel (kråka/skata) på caféet jag satt på. Inomhus. Jag satte mig på café tant Gredelin för att vänta ut tiden tills jag skulle få åka hem med mamma. Och de har som alltid bakdörren ut till deras trädgård öppen. Jag är inte på humör och väljer att sitta inomhus. Men in flyger en  fågel som försöker ta sig ut igen genom det stängda fönstret, och givetvis börjar jag skrika och springer därifrån. Till slut så kommer det personal som öppnar fönstret till fågeln som då kan flyga ut.
& jag blev angripen/anfallen av två måsar. Som visserligen bara ville skydda sin bebis som gick på andra sidan vägen, men det visste ju inte jag. 
Jag såg Hoffmaestro live, & var på 2st dop. Åkte till Örbyhus & hade lite av en avskedsfest för Julia som  åkte till Turkiet över sommaren. Jag blev 18, och firade studenten i all ära. 

28 december

Så vi börjar lördagsmorgonen med lite jobb, 09-11.
Efter det har jag inte några storslagna planer.
Jag vet att jag ska klippa Andreas i eftermiddag & gå och se "Hundraåringen som klev ut genom fönstret & försvann" på bio ikväll. Jag hoppas också innerligt att min kära syster för en gång skulle håller vad hon lovat, så att iallafall vi tillsammans kan åka & kolla på mellandagsrean i Västerås efter mitt jobb, men får som sagt se hur det blir med den saken.

   

Annars har det inte hänt något speciellt de dagar jag inte uppdaterat, fått jullov, vilket knappt känns. Firat jul & fått julklappar, fick en grymt bra smoothiemixer som jag är lite extra stolt över då jag önskat mig den. Fick även lite presentkort på Stadium & Intersport, så nu ska det inhandlas en drös med träningskläder (jobbar även i träningskläder, därför är de extra bra om jag har något fräscht på mig då & då) Jag har även fått mig en lättare dusch i Statiols biltvätt, blivit arg & ledsen, skrattat, känt glädjen i att träffa långväga släkt.

Mer än så tror jag inte att det är för den här gången.

Årsresumé del 2

I januari var jag fortfarande galet taggad på att bli frisör, och fick otroligt många komplimanger för det. Jag minns att jag fick höra från min praktikplats att jag var en liten ängel & gjorde perfekta blekningsblandningar.
Minns också att jag skrev : "Finfina Johanna och finaste Ingela!! Så underbara!! Hade verkligen inte mina starkaste dagar förra veckan, men så berättar Johanna att hon tycker om min blogg, att det kom rakt från hjärtat, och det är precis sånt man vill höra när man inte har sina allra bästa dagar!! Sedan har vi Ingela, som också gladde mig något otroligt utan att ens veta om det! Jag färgade håret på min mamma i lördags och igår när vi vara påväg hem berättade hon att när hon varit in till Ackes för att hämta papper så hade Ingela frågat vilken frisör hon gått till och hur mycket hon betalat. Är inte det det högsta betyget du kan få när man fortfarande är en frisörelev?!"

Mina glasögon jag haft i 6års tid gick av på mitten när jag var & tränade på friskis. Jag åt en galen god middag hos min halvbror, och skrev ett allvarligt inlägg om varför jag inte vill ha barn. Finns att läsa HÄR. 

Övrigt så hände det inte så mycket i januari. Jag klippte mig själv i fingret för andra gången. Var på bio och såg "Mammas pojkar". Och var på Akademiska och kollade upp min hörselnedsättning på höger öra.  
Ny byrå kom in - garderoben åkte ut. Hade fortfarande kvar glädjen i frisöryrket. Var sjuk för första gången sen sjunde klass, och missade därmed när min klass spelade in en alldels egen Harlem Shake video. Genomförde mitt livs första bodypump-pass, och fick veta att min visdomstand växer snett & därmed ligger och trycker mot de andra. Skolan håller Öppet Hus och på bussen påväg hem blir vi 2 personer på bussen. Jag  & den jag gillar allra minst. Får nya glajjer & får hem min spike-bh.
Min halvfaster förlorar kampen mot cancer, samtidigt som vi dagarna efter det kommer 2:a i tävlingen Produktutveckling på Våga Vara Egen mässan. Vet att jag har mycket svårt att kontrollera hurvida jag ska vara glad eller ledsen. Skriver in mig på körskolan, köper sommarens "rockabilly" klänning, & firar min moster som fyllde år. Kärleken till mitt yrke dalar under månaden men står sig fortfarande starkt. 


 

Årsresumé del 1

Så där, från & med nu kommer det komma upp en årsresumé varje dag kl.12.00 fram till och med nyår! 

& eftersom jag tror på att "allt redan är skrivet i stjärnorna" så börjar vi med en tillbakablick & kollar vad som stod i mitt horoskop (tvillingarna) inför 2013

 Tvillingarna

22 maj – 21 juni

Året överlag: Under sommaren och hösten 2012 började du märka av en viss förändring, kära Tvilling. Något som mognade hos dig, gjorde dig tryggare och säkrare. Den här trenden präglar 2013 och gör det till ett lättare och roligare år än 2012. 2012 innebar mycket jobb på alla möjliga olika plan, och många gånger kändes det som hela livet var Bambi på hal is. Det här året handlar det istället om en länge efterlängtad frihet. Nu vågar du mer, och framför allt våren är den perfekta tiden att ta tag i allt det du längtar efter att få prova att göra.

Kärlek: Det ser ljust ut, kära Tvilling. Det låter som ett skämt, men ärligt talat så verkar det som att många Tvillingar det här året hittar något de sökt efter i kärlek. Den rastlösa Tvillingen har ibland svårt att gå in i relationer, men 2013 är det möjligt att du inte bara hamnar i tvåsamhet – utan faktiskt också trivs.

Mest romantiska perioder: Februari blir lagom romantiskt och för vissa en aning magiskt, medan mars blir en riktig raket – nästan lite watch out! Maj, framför allt slutet av maj, blir magiskt på riktigt då både solen, Venus, Mars, Jupiter och din bästis Merkurius står i Tvillingarna. Amazing. Juli kan bli riktigt roligt och lekfullt, medan slutet av augusti ger en mer intellektuell, romantisk break. Oktober kan bli lite rocky och bjuda på överraskningar.

Jobb och skola: En viss förvirring kring var du är på väg i arbete eller studier präglar det här året, och du kan känna ett behov av att hitta en lite mer enklare inställning till vad som är arbete, och vad som är du. Du kan ha känt att du arbetat för mycket bakom kulisserna, och att det är dags att fokusera på dig själv och visa upp lite mer av dig själv och få cred för det. Under hösten kan du också se fram emot lite mer stabilitet, såväl ekonomisk som vad gäller studier och arbete. Men ditt självförtroende lyser igenom – så trots enkla medel – dags att show off!

Resor, flytt och förändringar: Att sikta högt är något som faller sig naturligt för dig nu, och du har turen på din sida, speciellt fram till juni. Du söker efter något form av frigörelse och utveckling, och att resa verkar stå skrivet över ditt tecken i år. Små resor eller stora, oavsett hur långe, ser ut att bli avgörande för dig. Du vet mer vad du vill i år, och är inte rädd för att satsa på det. Ovanligt otålig är du inte beredd att sitta still och avvakta.

Fokusera på detta under 2013: Sök inre frihet och lita på att du vet vad du är värd.

4:dje advent

& det är dags att öppna den sista luckan i min lilla adventskalender. 


Här gömmer sig  20% rabatt på alla köp hos Spartoo över 1400 kr.
RabattkodSUNSE2

Om jag är nöjd över den dealen? Klart jag inte är! Så hur läser vi det? Jo, genom att förlänga alla andra erbjudanen också, så nu har du

1. 5% rabatt hos Boozt.com om du uppger Rabattkod: boozttd  i kassan


2. 10% rabatt hos Amazing Style om du uppger Rabattkod: blogfame i kassan


3. Fri Frakt hos Casall om du uppger Rabattkod: CHRISTMAS i kassan, 


Alla erbjudanen gäller t.o.m julafton (24/12)