Emma

Belöningen för personlig utveckling är inte vad du får för det, utan vem du blir av det.

Känns inte alls kul att skriv och driva en blogg när jag bara skriver hur lycklig jag är hela tiden just nu. Men där är ju precis så det är. Jag är otroligt lyckligt lottad, och jag kan inget annat än att bra le. Inte hela dagarna förstås... Är inte precis en morgonmänniska så då blir det en del sura miner, men när hjärnan åter börjar tänka, så ler jag. Iallafall inombords. Skriver listor fram och tillbaka, chekar av, skriver nya inför SM. Jag är 100 % säker på att det är något vi har glömt, därav listorna, men jag kan inte komma på vad.. Men det löser sig nog.  

Hade historiaprov i tisdags, och det gick nog strålande!   Gjorde "spelet" efter det, som handlade om hållbart företagande och fattade i princip noll. Bland det mindre roligaste vi gjort på entreprenörstimmarna. Blev irriterad på min svenskalärare ckså, för att vi måste vara med på hans 55minuter långa svenska lektion på fredgsmorgonen, och det är den enda lektionen jag har på fredagen. Vet han ens när jag gå upp på morgonen för att ta mig till skolan? Vet han hur lång tid det tar för ig att åka till skolan? Och allt för att skriva ytterligare en argumenterande text om valfritt ämne.. Och när vi ändå är inne på negativaspåret.. Vad är grejen med nickningen uppåt när man hälsar på någon? Ni fattar vilken jag menar. Vem kom på att man skulle köra på den? Blir lika förvirrad varje gång när jag går förbi någon jag känner och de kör den.. Okej, tittar de upp eller hejade de faktiskt? Och en sak till... Den här bilden är precis som den säger och vad jag tänker. Den säger mer än tusen ord. 

Funderar även på att klipp kort hår nu innan sommaren.. Frågor på det? 

 

Lyckan som finns, och som funnits.

Jag tror att jag drömmer. Jag vill inte. Men jag tror att jag gör det. Är det tillåtet att känna lycka? Bara sådär, utan anledning? Den sanna lyckan är att kunna vara lycklig utan lycka. Så glad. Så lycklig. Så glad och lycklig utan anledning. Jag kan inte finna ord för att beskriva vad jag känner, jag säger det rätt ofta numera va? Men är inte det konstigt? När man är ledsen så kommer orden upp per automatik, du behöver inte tänka fter. Du vet vad du känner och kan sätta ord på det. Men när lyckan spirar i kroppen finns det inga ord i världen som kan beskriva det, du bara vet. yckan är total just nu, och jag vet snart inte vart jag tar vägen. Jag är för första gången riktigt lycklig. Så där lycklig som man bara kan vara på film. Sådär lycklig att jag bara strålar. Det har jag nog fått höra.
Men jag vågar inte stråla.
Jag vet att lyckan inte varar för evigt, och jag vill därför inte falla handlöst för den.
Jag vill inte vara den som faller hårdast när den väl försvinner.

Samtidigt som jag inte vill annat än att njuta av att precis allting är bra just nu.
Jag nyper mig i armen dagligen för att se att jag fortfarande lever. För att se att jag fortfarande är jag. Att jag lever mitt liv så som jag vill och känner lycka inför det. Jag måste nypa mig i armen för att inse att jag fortfarande är jag. Jag lever, och lever mitt liv. Inte någon annas.

Jag drömmer inte mycket längre.
Jag har inte så mycket att drömma om heller.
Inget att längta till.
Jag känner gljäde och lycka, och det är allt jag kan begära. 
 

Sådär äckligt lycklig.

Den sanna lyckan är att kunna vara lycklig utan lycka. Så glad. Så lycklig. Så glad och lycklig utan anledning. Jag kan inte finna ord för att beskriva vad jag känner, är inte det konstigt? När man är ledsen så kommer orden upp per automatik, du behöver inte tänka fter. Du vet vad du känner och kan sätta ord på det. Men när lyckan spirar i kroppen finns det inga ord i världen som kan beskriva det, du bara vet. Och ja, jag vet att jag var irriterad igår, men jag behöver vara det just nu. Jag vet att lyckan inte varar för evigt, och jag vill därför inte falla handlöst för den. Jag vill inte vara den som faller hårdast när den väl försvinner. Samtidigt som jag inte vill annat än att njuta av att precis allting är bra just nu.

 Lyckan att öppna en dörr och kunna välja att se alla färger för precis vad de är i sina oändliga nyanser, även om det är en vinternatt stilla som ett ögonblick.


Engelska på morgonen, därefter prat med kuratorn och jag tror verkligen för första gången på länge att det här kan bli riktigt riktigt bra. Historiaprov efter det. Topp där med! Svarade på alla frågor, det tog 15minuter. Fick sluta efter det. Och när jag står vid skåpen och gör mig redo för hemgång kommer Jonas förbi och vi gör sällskap ut genom skolan och pratade om företaget, att storhandla, SM och om körning.

Gick till Myrornas efer det, eftersom de får in nya skivor på måndagar. Hittade inget men mamma ringde precis då och sa att hon slutade tidigare och jag satte mig på bussen hem. 

Hem och sprang på löpbandet, ätit och pluggat - nytt historiaprov imorgon!  

När en männsika kommer in i ditt liv vid fel tidspunkt kan allting gå hur tokigt som helst, saker som inte behövt skett skedde utan anledning.

Fredag: Jag satt som sagt modell åt Stina och blev galet nöjd!  Tror att svenskan också gick bra, kändes så i alla fall.


Lördag: Vi åkte på marknaden som var inne i stan och köpte en ny klocka till mig, som jag längtat efter en ny sen min gamla blivit lite för liten. Började gråta och blev jätteirriterad över att mitt favoritgodis var slut (psykiska problem? vem? jag? nej, hur kan du tro något sånt?)


Söndag: Allmänt irriterd hela dagen. Övningskörde till Heby. Det var typ hela dagen. Är och var jätteirriterad på att ingen kan ställa upp på att köra. V behöver bara en enda person som är över 18år, som har körkort, som kan infinna sig på Fyrisskolan den 6 maj kl. halv 7, och därefter köra oss till Älvsjö.  Det är allt! Sen är vi klara för SM. Det värsta är att det är en så liten detalj som behövs att bara det blir skrattretande.
Men det löser väl sig på något vis. Gör det inte det så får vi väl ställa in hela SM...

Nu ska jag iväg till kuratorn och prata lite med henne. Hoppas det inte tar allt för lång tid så att jag hinner plugga lite till historian också.

Sista natten med gänget

Har haft en Welladag hela dagen idag och min mamma kom till skolan som modell. Tog inga före-eller efterbilder tyvärr, men vi lla en bottenfärg, några magmaslingor och en toning i topparna, om det säger er något, hahha. Imorgon är det srgumenterade text som ska skrivas på svenskan, och jag har valt ämnet "högre staff för våldtäkt". Har ni några förslag på för eller motargument? Har argument att ta av men det skulle ändå kunna vara kul att höra fleras åsikter om samma ämne. Därefter så ska jag iväg till Vålamagasinet och kolla inredning o.s.v och därefter så ska jag sitta modell till Stina, så kommer nog bara bli en super lugn dag imorgon. Har inte hänt något speciellt annat roligt så tänkte avsluta inlägget med en bild på Uppsala läns SMtrupp (och såklart Sveriges bästa trupp.)

Dock så saknas 5 personer (de andra 3 från mitt företag och Late Night UF)
  

Tillfället gör tjuven

Bloggar från mobilen, därför inläggen blir tillknäppta. Började ju dagen med upptakten vid lunch, något som gjorde mig mycket positivt överraskad då jag ändrat åsikt om flera personer ur SMtruppen :) Efter det blev det årsredovisning, flöjt av själva kick-outen där vi presenterades, var inte alls så farligt som jag först trodde. Ser ni vad jag menar nu? Jag är ett otroligt kontrollfreak, men jag blir lyckligare ju midre kontroll jag har. Efter det hela gick vi (företaget) ut och käkade på Amazing Thai, och diskuterade roliga senarion som kan inträffa på SM, såna stunder gör verkligen mina dagar! Åker iallafall hem med ett stot leende på läpparna. Bilden är på min lockar, otroligt nog ser de likadant ut nu :)

Du låser bara dörren för ärliga människor, tjuven tar sig in ändå.

Sitter just nu på bussen med mitt ojämny lockade hår på väg till Uppsala, SMupptakten. Det drar igång kl.12. Tänkt mest hå in här för att hålla bloggen igång och älska lite på att det verkligen är vår nu. Solen lyser inte bara, den ger värme också. Ville inte stiga på bussen egentligen, men men. Vi kanske inte hörs ikväll men då vet ni ju vart jag är iallafall. Tingeling så länge!

Brutalt omtumlande

Det är det bästa sättet att beskriva allt det här på. Lyckan var total igår, och jag har fortfarande svårt att smälta det hela. Men fick precis reda på att vi imorgon ska göra en företagspresentation inför alla de andra UF-företagarna som kommer på kickouten, eller det vet vi inte. Och det är där kontrollbehovspersonen inom mig blir galen. Jag ska vara på café mumrik kl.12, helt själv med resten av SMtruppen vilket tar död på mig sakta men säkert. Sedan vet jag inte mer. Jag vet att jag ska upp på en scen och presenteras, och perfektionisten i mig hoppas verkligen att det är allt. Inget mer. Det här är brutalt omtumlande, det behövs inte mer.

Nästa? SM!!!

Så jävla lycklig just nu.
Inga ord i världen kan beskriva den känslan jag har i kroppen.
Ren och skär lycka!

VI SKA TILL SM!!

Jag får fortfarande nypa mig i armen för att tro att det är sant. Det här är så himla sjukt.

Det var därför jag var så lycklig i fredags. Vi fick ett mejl om att UF hade fått en plats över i SM-truppen och det stod att vi hade chans att ta oss till SM om vi var intresserade, och det var vi. Men det var också 3 andra företag. Poängräkningen hölls kl. 12 idag, och när min telefon fortfarande inte hade ringt vid 10 över 12, så sjönk modet ganska rejält.
"Jaha, nu var det roliga slut." Typ så kändes det lite. Men så ringde de!! Och vilket pokerfejs de hade! 
"Hur är det? Mår ni bra?" började de med att fråga. Och då är det klart att man tänker att
"men säg det bara.. dra inte ut på det. vi vet att vi inte kom vidare." Sedan hör jag hur hon säger:
"Ja, och som ni vet så har vi räknat ihop poängen nu.. Och det blev ni."

Vänta,va?! Sa hon?! Vad sa hon?! Ska vi?! Nej?! Är det sant?!

VI SKA TILL SM!!

Väntar fortfarande på att någon ska ringa och bara "hahahha lurad! Gick du på den?" Eller typ att jag ska vakna och att inget av detta har hänt.

 

Jonas & Victoria

Jag trodde aldrig att jag skulle blogga om kungafamiljen men det här klippet som jag äntligen hittat är ju helt underbart, vad grym hon är Hennes majestät, go gay rights! Jag är förresten 110% för såväl äktenskap som adoption för homosexuella, för mig är det klart som korvspad och det är en sån grej som jag verkligen inte kan förstå hur någon som är emot det tänker, who are you people? Även om det finns utrymme för förbättring så har vi kommit väldigt långt i Sverige anträffade homo-bi-trans personers rättigheter, och det är jag stolt över för så ser det inte alls ut i många delar av världen. Visst tycker väl ni  att homosexuella ska få gifta sig? Adoptera? Heja kärlek!

Det du vill höra är sällan det du behöver höra.

Jag tror inte att jag berättade det här i onsdags när det hände så jag passar på att säga det nu istället när jag ändå inte har något annat att blogga om. Men hur som helst. I onsdags när jag gick på lunch så bestämmde jag mig för att jag skulle äta en sallad på Wickmans. De har (precis som på många andra ställen) att du får välja vad du vill ha i din sallad själv. Sagt och gjort. Jag stövlar in på Wickmans och väljer krutonger , kyckling, rivenost, champinjoner. Och så har jag ett val kvar. Jag tänker först "Åhh rödlök, det var läånde sen, det tar vi!" men kommer på mig själv att vänta nu... "Jag ska ha kunder i eftermiddag och chansen att de inte känner lukten av rödlöken är minimal..." Så jag sträcker istället upp handen  pekar på den rostade löken, och fortsätter tänka "säg rostad lök, INTE rödlök" samtidigt som jag hör mig själv säga "Och så rödlök tack."

Och innan jag hinner säga nej, vänta. Så ligger min sallad klar. Med rödlök på. Som jag egentligen inte ville ha. Men fick ändå.

Förut var du ballt utan B, nu är du kingen utan K

Lördagsmorgon: "Åhh! Äntligen lördag! Om jag nu byter om och tar på mig skorna så borde jag ju hinna med både en liten löptur, frukost och hinna dusha innan vi ska åka iväg till min syster?! *Drar upp rullgardinen* Eller så går jag bara och lägger mig igen... Det är ju ändå snöstorm ute.."
Japp snöstorm ute igår alltså, slutade vid typ lunchtid. Annars hände det inte mycket igår, vi åkte till min halvsyster då hon fyller 38 år på tisdag. Men, jag måste bara fråga.. Hennes minsta har precis blivit 6år... Men han kan ändå spela allt vad TVspel heter, och förstår precis allt, trots att det står på engelska. Ham slår till och med mig på Mariokart, och då ska man ändå veta att jag har spelat det sen jag var 7, och nej, jag viker inte ner mig för att han ska få vinna. Hur kommer det sig? Är det så för alla 6åringar?

Efter maten och efterrätten åkte vi hemåt. Hann hem lagom till Robins, och därefter US Masters.

Förvånade mig själv imorse också med att göra en brakfrukost. Mannagrynsgröt, te, drickyoughurt, mjölk och smörgås. 10poäng till mig för bästa frukosten på länge! 

Nu ska jag plugga lite körkortsteori, sen får vi se vad kvällen bjuder på.

Helt klart.

Asså helt klart min humor. Finns inget annat. Och den 25 april släpps biljetterna till deras nya show "En skam för Sverige" och gissa vem som ska köpa biljetter?!
 

Friday, Friday gotta get down on Friday

Bara en bra jävla dag har det varit idag. Svenska på morgonen, och där ska det skrivas en argumenterande text. Love it! Entreprenör på schemat efter det där det gällde årsredovisningar och ekonomi, Och att ett enda mejl kan göra en så djävulskt glad och lycklig! Avslutade dagen med att ha nationella prov (muntliga) i engelska, och det gick hur bra som helst. Slutade tidigare och åkte då till Enköping och Ackes, love that place! Alltid lika kul! Nu ska jag hitta något att käka på innan det bär av till pappa, See ya!
 

Bästa bilden i att förklara lycka.