Emma

Underbar & älskad av alla

Hittade denna text på Linda Hallbergs blogg, Läs och ta till dig vart enda ord som sägs!

"Vi människor, framförallt tjejer är väldigt självkritiska, ser alla fel på oss själva och jämför oss med andra.
Jag var likadan, tills jag insåg att det bara var otroligt mycket slöseri på negativ energi. Vill jag tappa de där extrakilona, få bättre hy osv, då är det bara JAG som kan ändra på det. Och det är JAG som ser till att det sker förändringar. När jag började tänka så, det var då all oro över mina kroppkomplex bara försvann.

 

Jag slår vad om att det är hundratals tjejer som tittar på just dig och DINA vackra ögon, DINA fina ben, DITT ansikte..  och avundas.
Får man en finne så känns det ibland som världens grej och vissa mår skitdåligt över det.. Men andra SER inte den där lilla finnen, den känns mer än den syns. jag lovar. I mitt jobb stöter jag dagligen på tjejer och killar som mår dåligt över diverse saker bara de själva ser. Folk vill liksom täcka saker som inte ens finns. Då blir jag så ledsen! Försök se det vackra istället för EN enda liten finne, come on! Den försvinner.
Jag kan ärligt talat bli arg på folk som står i timmar och fixar redan ett felfritt ansikte och bara klagar och klagar..

 

Ställ dig framför spegeln och se hur unik just du är. Ingen ser ut exakt som du. Var glad för det!

 

Och är det så att din hy är knas, du kanske har lagt på dig några extra kilon över semestern/julen osv. som de flesta faktiskt gör, skippa då skräpmat och godis ett tag, träna och ät bra kost! Då kommer det gratis! Gå inte och må dåligt över det, det är bara DU som kan se till att det sker förändring. Och vill du så kan du!

 

Jag tillexempel har slutat dricka alkohol helt för att kroppen känns renare och man känner sig snyggare och fräschare. Jag känner mig helt enkelt snyggare utan alkohol. Även om jag kanske ser likadan ut för alla andra.
Mår vi bra på insidan ser vi också bättre ut på utsidan. Den inre skönheten speglar den yttre.
Det är ingen som slutar älska dig för att du fått en finne mitt på näsan, eller för att du råkat lägga på dig, folk älskar dig för den DU är. Och gör de inte det är det nog dags att byta vänner.

 

Vi lägger ner alldeles för mycket negativ energi i onödan på saker som egentligen inte spelar någon roll.

 

Jag var likadan förut, men jag har kommit fram till att jag mår så mycket bättre när jag helt enkelt gillar läget, trots att jag har eksem på kroppen, har celluliter, snea tänder och finnar. So what? Jag är unik och vacker på mitt eget sätt. Precis som var och en utav er!

 

Tänk vad otroligt tråkig världen vore om alla vore perfekta! 

Var glad för att du är just den du är.

 

Du är du, och du är fin!'

Höstmys!

Hej!
Just nu sitter jag i skolan och vi har precis haft ledarskapsövningar. Alltså att man övar på ledarskap, och idag har vi målat på glas och det blev ljuslyktor :) Sjuk roligt och väldigt fina resultat! Är jättenöjd med mina så dom kommer nog få stå framme!

Love is in the air!

Sitter och tittar på bonde söker fru, dom är ju bara för söta! :D I skolan hade vi temadag om droger och det var faktiskt riktigt intressant och man lärde sig rätt mycket nytt faktiskt. Efter det pluggade jag lite för mitt föredrag imorgon i svenskan och sen drog vi till gymet och körde ett pass. Härligt faktiskt! :D

Tyvärr så håller min iPhone på att lägga av :/ Den vill liksom inte ladda ordentligt och det känns riktigt jäkla dåligt måste jag säga? Kan batteriet ha tagit slut? Hur vet man det isf? Jag är tecknen på det? Jag vill verkligen inte bli av med den!! :(
 

Värsta bästa pluggdagen

Vart tog du vägen? Ligger just nu i min säng och försöker förstå var min pluggkväll tog vägen?
Den försvann! Dessutom var klockan precis 8, så jag undrar lite vad som hände där egentligen...
Har fått en hel del uträttat idag också, var hos skolsköterskan bara för att få henne att bekräft det jag redan visste, jag har en nedsatt hörsel på höger öra, och ska få hörapparat, känns typ "men när vi ändå är igång ge mig löständerna också så är vi 90bast sen!"
Gick också till datateknikerna med min skoldator som av någon anledning har lagt av helt?!
De tog den i alla fall så får se vad de säger..
Gick även till SYV för att kolla om man kan göra IG-prövning trots att man fått godkänt på en kurs bara för att höja sitt betyg, och även hon skulle komma tillbaka till mig senare.
Skulle verkligen behövt plugga färgteori tills på torsdag men men... Får göra det imorgon bitti och på lunchen, har praktik imorgon, 9-18, på världens bästa praktikplats!
 
Nej nu ska jag krypa ner under mitt täcke på min nya underbar säng, som får mig att känna mig som en prinsessa!

 

Onödig fakta

Skrivet av Egoina:

"Jag älskar, som ni vet, onödig fakta. Men vissa saker undrar jag verkligen hur de kom fram till. Som att ugglor är de enda djuren som kan se färgen blå. Har de frågat ugglorna? Har de testat detta färgseende på alla djur och HUR går testerna till?

 Detta är också mycket märkligt:

 

 Hur vet man att myror räknar sina steg? Testerna som krävdes för att komma fram till detta skulle också varit väldigt intressant att ta del av. Känner lite spontant att världens forskning kanske används lite fel.

 

Några andra fakta när vi ändå är igång:

 • Varmt vatten fryser snabbare än kallt.

• Det är fler som träffas av blixten än som åker fast för fildelning.

• Eskimåer använder kylskåp för att förhindra att maten fryser.

• Namnet Wendy dök för första gången upp i Peter Pan böckerna.

• Charlie Chaplin var en gång med i en Charlie Chaplin look-a-like tävling och kom trea.

• George W Bush var cheerleader när han gick i skolan."

Dagens morgonfunderingar

- Varför hittar man alltid den skönaste "posen" att sova när man vet att klockan ringer om 5minuter?

- Varför ringer inte den där klockan när de där 5minutrarna har gått?

- Varför finns det aldrig tillräckligt med varmvatten när jag ska duscha?

- Varför släcker kallt vatten törsten bättre än varmt?

"They only care when you make mistakes"

 
Är det inte otroligt hur fort ens humör kan förändras? Hur djupt ditt hjärta kan sjunka? Och hur mycket bara en persons beetende kan ge en sån stor effekt på dig?
 
Nyss var jag superglad, som ett litet barn som precis förstått vad julafton innebär.
Nu vet jag inte vad jag ska känna. Jag tror att jag är rätt tom. 
Varför? Jag kände allt på en och samma gång. Jag var arg, ledsen, besviken. Alla de känslor som vi har bestämt är dåliga, och nu vet jag inte vad som finns kvar att känna. Det finns ingenting kvar. Och allt gick på ett trollslag. Jag klickade upp internet, gick in på en klasskompis blogg, läste det näst senaste inägget och fick precis alla dessa känslorna över mig.
Ni vet fredagsmyskvällen som vi skulle haft i fredags? Den blev inte av. Eller jo de blev den, för några. Men inte för mig. Trots att jag frågade 3timmar innnan, ska den bli av? Och svaret vart nej.
 
Varför i helvete ska det vara så svårt att hitta på en anlednng? Här är det fan så mycket bättre med en dålig anledning, en ett nej, för att sedan göra det ändå.
 
Jag har aldrig varit så populär, men jag har ända haft MINA vänner, som har varit otroligt viktiga för mig. När vi skulle välja till gymnasiet så visste jag att jag stod inför ett otroligt svårt val, men jag valde det som kändes rätt för mig, där och då. Jag valde att gå mot strömmen, jag valde att plugga på en annan ort, jag valde att bli någonting som jag drömt om, jag valde att försöka göra min gymnasietid den roligaste i mitt liv.
 
Jag valde inte att tappa kontakten med alla MINA vänner.  Jag valde inte att vara ensam. Jag valde inte att bli utanför. Det blev jag ändå. Såhär i efterhand kanske jag skulle ha sett det komma, att jag skulle tappa kontakten. Men jag valde att lita på fel människor och nu får jag stå mitt kast.
 
Jag börjar sakta en säkert inse att det bara är att le på måndag och se glad ut, precis som vanligt.
Jag börjar också inse att jag inte kommer få den där superbästisen jag trott att jag varit på väg att få sedan vi startade företag.
Jag börjar förstå att det inte är någon idé att skaffa någon bästis heller.
Jag börjar förstå att det är lika bra att bara le, säga något ibland, hänga med på saker och ting.
Jag börjar förstå att mina drömmar om vad jag ska göra efter studenten inte kommer bli så  jobbiga ändå.
 
Min största dröm efter studenten har alltid varit densamma. Åka till London och plugga ett år, komma tillbaka till Sverige, flytta till Karlstad och plugga till svenska och historialärare samtidigt som jag jobbar in mina timmar för frisöryrket, ta gesällbrevet. Åka ut i världen och uppfylla min "100saker att göra innan man dör "- lista. Min största farhåga inför detta har just vait vännerna. Hur ska man hålla liv i vänskapen om man aldrig kommer ses?
Den farhågan är ialla fall borta nu...
 
 
Vi hörs...
 
 
 
 
 

Yoda!

Tjatja bloggen!
Hanna här. Sitter i bilen på väg till Uppsala för att titta på innebandy match! Johan spelar, eller hans lag, men hoppas ju såklart att Johan också får spela! Och så hoppas vi på vinst såklart! :D

Jossan och jag var lite onyttiga igår kväll och köpte godis så just nu sitter jag och äter på yoda! ;)

What goes around, comes aorund.

Tror ni på karma? Inte? Ni var inte ensamma. Ja? Då är du numera inte ensam.

Jag har aldrig riktigt trott på karma, tills igår. Jag vet inte om jag har berättat det här tidigare för er? Men jag ser mig själv som väldigt snäll och har svårt för att såra människor i alla fall med flit, om man säger så. Men jag har aldrig i mitt liv trott på att det någon gång ska komma tillbaka till mig. Jag har varit med om en hel del det senaste året, inte bara rent fysiskt utan även pysiskt.

En del saker vet inte ens mina närmaste vänner vet om!

Men jag har hela tiden trott att det var sättet jag skulle bli ”tackad på”, så många gånger jag har varit nära på att ge upp mitt sätt att vara mot människor de två senaste veckorna, men igår så betalade det äntligen av sig, även om det inte blev mycket, men det spelar absolut ingen roll! Det hände, och jag är otroligt glad för det!

Det som hände var att jag dels fick dricks för en klippning jag gjort. Jag fick även boka en ny tid till kunden, och så sa han att jag skulle ta honom nästa gång också! Sedan fick jag också beröm av Stina, en av mina klasskompisar, för just den klippningen, och så fick jag en Lion av Rojda, av den anledningen att jag gett henne ”de rätta” svaren till lite frågor som vi ska ha prov på längre fram. Ni ser? Det är absolut ingenting med tanke på hur stor världen är, men det gjorde verkligen min dag!

 

Nu blir det entreprenörskap snart, och ikväll blir det Uppsala igen för fredagsmys (tror jag)!

 

 

När hjärtat säger ja, och hjärnan säger nej!

Hola amigos!
Hanna här. Bloggar från mobilen! :) Sitter just nu på bussen hem, borde egentligen vara på väg till gymet men har så fruktansvärt ont i huvudet så jag pallar inte! Tänkte iaf att jag skulle ta en joggingtur senare :)
Hmm... Har väl antagligen lite plugg att göra också.. Men men :)

Lördag!

(Båda bilderna är lånade från Johannas blogg)
 
Lördagen då... Mötte upp Sofia, Hanna och Elin vid ICA Luthagen eftersom jag hittar så otroligt dåligt i Uppsala så bestämde vi att vi skulle gå dit tillsammans. Senare visade det sig inte vara svårt alls! Det låg nästan mitt i emot min gamla praktikplats. Vi kom dit och i början var det ganska lugnt, det blev inte jättpanik så som jag föreställt mig (hej dagdrömmaren!) Men ändå så lyckades vi hamna efter i tidschemat med typ en halvtimme, vilket inte alls var konstigt då de hela tiden ville ändra på modellarnas hår. Om en modell fick lockar så skulle samma modell en timme senare ha rakt hår o.s.v Självförtroende stärkts ju inte av att vi såg flera förstöra oh ändra sitt hår senare. Jag kanske fixade 6 eller 7 stycken, fick mycket berömm och blev nöjd själv faktiskt! Vi år lunchen som serverades (fisksoppa, hur tänkte man där?!) och sedan fortsatte vi med PwC modellerna.
Efter det vart det genrep och jag hittade min deffenitiva nya favoritdesigner! Hon hade gjorde kollitionen MY, och designern hette My Sundberg, och hon var en av studetdesignerna (hennes klänning högst upp i bild.) Sedan fixade vi modellernas hår med extra hårspray o.s.v sedan blev middag, som var slut precis när vi kom ner så vi blev lite försenade men men. Kyckling och färskpotatis vart det iaf.
 
Sedan blev det en rad missförstånd mellan oss frisörer och arrangörer så när showen började gick jag, Maria, Sofia och Hanna ut och väntade på Sofias mamma som skjutsade mig till centralstationen och sedan tog jag bussen hem.
 
Vi fick även en goodiebag som tack för hjälpen så jag tänkt visa nu, men telefonen (som i detta fall är min kamera) vill inte sammarbeta med mig just nu så den får ni se någon annan gång!

Entreprenören Emma

Sitter här och håller på att fila på ett "inspirerande entreprenörskaps" inlägg men jag får fan inte till det! Vi får se när (= läs OM) det kommer att komma upp någon gång.
 
För övrigt så rullar allt på i sin takt. Inget bråskande. Jag tänker uppdatera er om i lördags om det är okej? Kan vi göra ett avtal som säger att det ska skriva på.. torsdag? Blir det bra?
Hade naturkunskapstest och frisör idag, gick halvbra på naturen, det är alltid kaos på de lektionerna. De enda riktigt roliga lektionerna är svenska. De är de enda där du riktigt skrattar ordentligt.  Du skrattar tills du ligger dubbelvikt på golvet, du har alldeles för ont i magen för att kunna stå upp och det sprutar tårar från ögonen för att de är så roliga. Hahha!
Frisör är självklart också roligt men inte på samma sätt.
 
Sitter här och planerar in min fredag, slutar kvart i 2, är hemma runt 3, ska ta bussen in till Enköping igen vid halv fem (eller kl.6) för att sedan dra vidare till Uppsala (igen!) för att ha fredagsmys med Stina, Linnea, Claudia, Hedvig och Julia, tror jag.
 
Grät för första gången sedan den 8 juni igår också! Gråter sällan nu mer, kan göra det ibland när man blir alldeles för förbannad, men igår var det verkligen för att jag var ledsen. Det var dessutom av världens löjligast anledning också! Skäms som satan för de, hehhe, trots att jag satt ensam i bilen medans mamma och Hanna var inne och handlade, men men! Det är över nu, vill de (mina s.k bästa vänner ifrån barndomen) inte ha med mig och göra så slipper de, kan dock tycka att de kan säga de till mig och inte visa det via "mobbning" t.ex bilder via instagram, inte svar på fb-meddelande eller sms. Jaja! Slut tjatat om sånt nu!
 
Känns lite som att detta blev ett ganska uppstolpat inlägg, men det får vara så nu. Orkar inte ändra.
 

STIL 2012

Lördagen som aldrig skulle få komma är snart här! Jag ska på lördag åka till Uppsala och styla modeller till modevisningen Stil 2012, och jag är grymt nervös!! Jag har absolut ingen som helst aning vad jag ska göra, kanske något sånt här?
 
Förrutom det vet jag inte om jag har så mycket säga, som ni ser så testade jag "Acne Killer" masken men kan inte säga att den gav dessa fantastiksa resultat som den lovar, gör dessutom GRYMT ONT att dra bort. ja, vad ska jag mer säga? Jo! Jag var på kurs i tisdagskväll, "florist för en kväll"  hette kursen här är ett av mina blomsterarrangemang:
Valde temat "Halloween", så det fick bli färgvalet lila/orange och gjorde det i en pumpa! Riktigt roligt var det, det skulle jag absolut kunna tänka mig att gör om :)