Emma

Fenomenet Youtube

Vad använder ni youtube till?
Lyssna på musik? Bloopers? Videoblogs? Covers av fantasiska sånger? Idolauditions?
Listan över vad man kan använda youtube till kan göras lång och visst finns det en del (över en miljard olika klipp) saker att se, om man vill. Jag kan skratta när jag tittar runt på youtube, och jag gör det ofta:
Detta klipp är förmodligen inte så kul för "spännisen" men desto roligare för den som ser klippet.
 
Jag använder också Youtube för att "upptäcka" nya favoritartister. Jag brukar allt för ofta söka på en låt (i det här fallet valde jag låten Snälla bli min av Veronica Maggio) och så lägger jag till cover. Och allt som oftast är det fantastiska röster och covers jag kan hitta
Jag hittade också denna, för dessa tjejer var det deras projektarbete eftersom de tog studenten nu i juni. Så här förklarar de själva:
Projektarbete av Moa Hedström och Mia Samuelsson. Westerlundska gymnasiet, Enköping. Estet Musik. HT11-VT12. Det är den underbart duktiga Fia Forsström som sjunger! Mia och Moa har gjort ljud och bild! Projektarbetet gick ut på att lära sig spela in i en studio och att lära sig göra en musikvideo. Vårat mål var att göra en video med känsla och att lära oss processen i skapandet av en musikvideo. Tack till alla som har hjälpt oss! Mycket duktiga skådisar! Med många motgångar och många olika tankar så blev detta slutresultatet! Hoppas du tycker om det!
 
Det finns det de som blivit internskämt, eller de som gör allt för att bli "kända i bloggvärlden" och som i princip kan vräka ur sig vad som helst, allt för att provicera andra.
 
Sedan finns det människor som använder Youtube för att avslöja sina mörkaste hmligheter:
 
Men sedan så har jag jag hittat någt så fantastiska klipp som verkligen berört mig. Det här människorna som gjort detta klipp är extremt smarta. De använder sig av ett nätverk som de vet kan användas av miljarder människor. Och de gör det för att få fram sitt budskap: Det är okej att känna. Jag vill verkligen ge en eloge till dessa människor! Jag gråter väldigt sällan för klipp, eller offentligt men detta klipp lockar ändå fram en (läs:flera) tår(ar) i mina ögonen. Kolla själva och berätta gärna för mig hur ni reagerade. 
Förklaring:
"Det är okej att känna" är en kampanj skapad av organisationen Ung Cancer. Kampanjen består av en serie om fem kortfilmer med syfte att lyfta fram diskussionen kring de tabubelagda ämnena cancer och sorg. Citatet "Det är okej att känna" kommer från en onkologsköterska som förstod vikten av att ta tag i sina känslor direkt när man känner dom och inte trycka undan dom på grund av att det i samhället inte är socialt accepterat.
Denna film blev möjlig tack vare 12 modiga, starka o ärliga canceröverlevare. All kärlek till er!
Artist & låt: the Glass Child - I will lead you home
Foto: Emil Sergel
Regi: Maria Strengell
Make up: Sara Granberg Johansson
Ljus: Magnus Egger
www.ungcancer.se
 

Edit: Jag vet att klippet "det är okej att känna" är "gammalt" men budskapet är lika viktigt idag som det var då - Glöm aldrig det!
Det jag länkat i "det är okej att känna" går till Ung cancer.
Det jag länkat i Mia Samuelsons och Moa Hedströms namn är länkar som går till deras bloggar
ALLT annat som är "länkat" är bara smygreklam!
 
 

Försöker ta bort allt som du ser...

Det är verkligen sommar i luften!
Jag sitter just nu och äter jordgubbar med glass och grädde, dricker cola och kollar på fotboll, hur mycket mer sommar blir det inte?
Underbart säger jag bara! Underbart!
Det här med att åka longboard då?
Jo, det går väl sakta men säket framåt. Har ju ramlat en enda gång men satan vad ont det gjorde!! Har ett blåmärke på baksidan av låret, 5cm i diameter, men jag ska fan i mig kunna åka innan sommaren är slut! Så är det bara!
 
Men kan även meddela er om att vi har hadt besöksrekord idag! WIIEE!

Övning ger färdighetJag låter videon tala för sig själv. Det ni hör i bakrund är mitt skratt, hehhe, meningen var att det skulle kommit på ett ljudklipp på detta men det verkar ha försvunnit någonstans på vägen
Enjoy!

Förälskad!

Ja, jag är kär!
Dock inte i en person utan i denna underbara tröja!

Den finns på Fokiwa och kostar "bara" 299kr!
Dock så är det en one sizer - och eftersom plagget ska resa ändå från Thailand så vågar jag inte beställa den, men jag tycker ändå att den är grymt snygg!

Just nu...

...Har jag enormt ont i min mage och jag vet inte varför
...Vill jag vara på Stockholm stadium och se "Summerburst" dock så har jag inte ålder inne
...längtar jag efter en lång varm dusch
...ska jag försöka sova
Puss&Kram

De ser men ingen bryr sig

Hej! Jag heter Emma Grahn. Jag är 17 år, och bor i Enköping.
Ibland är jag rätt dum i huvudet, men ibland är jag rätt smart.
Jag är dålig på att ta kritik.
Jag är väldigt bra på att "dra vita lögner".
Jag är inte så bra på att spela gitarr med tanke på hur länge jag har övat.
Jag är bra på att gissa rätt på saker och känna av saker.
Jag är dålig på att prata, utan tänker alltid EFTER FÖRE.
Jag är bra på att komma på andra lösningar.
Jag är dålig på att plugga.
Jag är dålig på att gå och lägga mig i tid.
Jag är dålig på att höra av mig
Jag är bra på att le när jag inte är glad.
Jag är bra på att få andra att le.
Jag gillar att prata inför en grupp, tex redovisningar.
Jag älskar att sjunga, även om det låter väldigt dåligt

Idag åkte jag longboard för första gången.

Allt blir bra till slut.

Jag ska nu börja på en STOR rensning av mitt rum men innan jag gör det så tänkte jag ge ett tips på en blogg jag fastnat enormt för och du hittar den <HÄR> 
LÄS PÅ EGEN RISK är allt jag har att säga...
Bloggen heter "Den svarta dahlian" och berättar om olika mord och mördare som finns/funnits. Den berättar om olika straff man kan dömas till och varför man får det straffet man får, den ger också tips på olika filmer om mord. Den handlar också lite om de övernaturliga och spöken, jättar och troll, mycket läsvärd blogg alltså! 
Ytterligare en FET länk! 
OBS: bilden har inget med inlägget att göra

Jag vill hinna säga allting innan jag ska gå...

Det var just precis en sådan här blogg jag inte ville ha...
En blogg som blir uppdaterad med minre än ett inlägg per vecka, okej så illa är det inte ännu, men nästan....
  Hur som helst vad har hänt sedan sist?
Jo, det var sista dagen i skolan i måndags och jag kan stolt presentera att jag nu har fått godkänt i matte, samt haft min sista mattelektion EVER i mitt liv (om jag inte får någon crazy idé att plugga vidare på universitet/högskola efter gymnasiet, hehhe) 
I onsdags så sov jag bort typ halva dagen och i torsdags tjänade jag 300kr, då jag klippte och färgade håret på min moster, och gissa vad? Hon vart nöjd!
Jag ska nu göra mig redo för sängen, inte för att jag kommer kunna somna antar  att ni kommer kunna läsa om det här inatt, men jag ska iallafall göra ett tappert försök!


Vem är jag?

Tjaa! Hanna heter jag och jag är 17 år. Bor en bit utanför en liten stad som heter Enköping. Ska just sluta mitt första år på Barn - och Fritidsprogrammet. Hmm... Jaa, jag vet väl inte direkt vad det finns att säga om mig. Jag gillar att umgås med människor och älskar att träffa nya människor. Pratglad och snäll är jag också :) dock är jag väldigt dålig på att presentera mig såhär såå...
Om ni vill veta något mer så ställ frågor så kan jag svara på dom! :)
 
Något jag vet om mig själv är iallafall att jag är riktigt dålig på att vara serils och "fin" på bild ;o

Vem är jag?

Vem är jag?
Ja, det kan f*n undra ibland. Nej men allvarligt, så tänkte jag faktiskt ta och berätta lite om mig själv nu. Kände kanske att det var dags för det.
Jo, jag heter (för den som ännu inte förstått det) Emma och jag är en nybliven 17åring som är en minut yngre än min tvillingsyster Hanna. Jag går och utbildar mig till frisör för tillfället och trivs helt okej med det. Jag tycker om att använda min kamera men blir sällan nöjd med bilderna jag tar. Under en kväll kan jag ta 700bilder och bli nöjd med cirka 20st. Jag bor ute på landet, utanför en stad som heter Enköping men pluggar i Uppsala.
 Jag är en riktig funderare och funderar ofta på vad som händer när man dör, varför människor gör vissa val, varför människor beter sig som de gör,  vad de säger, varför mn drar en vit lögn då och då, vad som egentligen är meningen med livet osv
Jag är (tyvärr!!) väldigt tystlåten av mig och jag har extremt svårt för att hitta nya vänner. Jag drömmer om få se världen två gånger, en gång själv och en gång med någon som betyder extremt mycket för mig (självklart vet jag vem denna "någon" är men det tänker jag inte säga, inte än ialafall, hehhe)
 Så, nu vet ni lite mer om mig

För vi har tagit studenet!, eller nästan iallafall

Fredag igår och studenten stod på schemat. Helt galet, ledsam och roligt. Allt på samma gång. 
Jag låter bilderna tala för sig själva eftersom en bild säger mer än 1000ord.
  Men jag tänkte ändå berätta vad som hände. Klockan ringde kvart över 6(!!) och jag och min syster gick och åkte in till stan, till vår mormor där vi spenderade förmiddagen/morgonen. Vid 9tiden ungefär började vi klä på oss, sminka oss, sätta upp håret o.s.v. Vid 11 mötte vi upp Emelie (en väldigt bra vän till Hanna, även klasskamrater, tjejen med den turkosblommiga tröjan) och vi gick sedan och mötte upp en annan vän till oss, Josefina (tjejen med rutig skjorta). Vi alla fyra gick vidare till Misto Uno och åt lunch, satt där ett tag, åt och pratade. Vid halv ett mötte vi upp Linnea (tjejen med svartrutig klänning) så var allt igång och vi tittade på skrindorna som körde förbi med en massa glada studenter och sedan började vi röra på oss mot Skolparken där vi skulle leta reda på "våra" studenter, inte en lätt match bland 384 glada studenter och deras ännu gladare släktingar. Vi hittade dem tillslut iallafall, och sedan gick vi tillbaka till vår mormor och bytte kläder och skor (hej på dig ditt dumma skoskav!) efter det gick vi till Sebastian (killen i de blå badbyxorna) och var med på hans studenmottagning. Runt halv 8/8 började det trilla in en hel del folk till honom från b.la hans klass och de hade förkrök där. Jag lämnade mina vänner och festen vid nio och tog bussen hem, vad som hände sen får min syster berätta om hon vill när hon också börjar blogga här.

Min blåa dröm

Denna enormt fina klänning ska jag bära på fredag då studenterna tar studenten i staden där jag bor. Den är kortare fram och blir längre bak. Jag ska även använda den på lördag då jag ska på en studentmottagning samt på tisdag då jag själv har skolavslutning. Till detta ska jag ha en svart kavaj.
En närbild på skorna:
Ofräscha fötter, javisst!
Under denna klänning så kommer jag ha ett par svarta "tightsshorts".
Dessa kommer inte att synas, men eftersom mina lår "går ihop" eller ja rör varandra när jag går som blir min hud på insidan av låren väldigt irriterad och jag får som "brännsår" där, men med dessa blir det som om jag har byxor på mig och slipper alltså det problemet.