Emma

Årsresumé del 2

Jag fyller 17! Det enda intressanta med det är väl att jag idag bara har kontakt med 6st av de 15personerna som kom til vår fest... Slutade ettan, firade studenter och lärde mig åka longboard,

  

Hänger på Power Meet, tittar på premiären av Cockpit, en världens bästa filmer! Åker ner till Göteborg morgonen efter, åker iväg till Rättvik för Classic Car Week veckan och kör Classic Lady-rallyt och hamnar på plats 35 av 86startande, där jag hjälper mitt lag med att få vårt första poäng m.h.a mina fantastiska sportkunskaper. 

Besöker marknader, är i Furuvik som vanligt och träffar Alexander, får se Europe live, vilket var helt magiskt, får även klappa och mata kamelerna inne i parken,.

Firar av Gabby som blir 17, lill killen lär sig köra cross, färgar dip-dye, startar UF-företag, tar skolfoto, träffar Johannes Hansen

Min mamma firar 50, jag går en kurs för "en florist för en kväll" Är återigen på begravning, denna gång min gammelfarfar, är på maskerad för att fira Frida som fyller 17, flyttar över bloggen till Forme.

Hade en frisörkväll hemma hos mig där alla blev fina. Har typ en halvmiljard bilder på Jonas (129st för att vara exakt) eftersom vår prototyp kom den här månaden. Står på gränbymarknaden, det är typ allt. 

Vi får hem 300st halsdukar (har drygt 200kvar - köp, köp!!) Jul och Nyår firas det är typ allt. 

Årsresumé del 1

Om du håller i nyårsfesten så har jag tre tips,
1. Ta inte med ett par som nyss bråkat med på festen, det riskerar då att urarta i världens jävla gräl...
2. Ta inte med ett par som nyligen träffats, det riskerar då att sluta som världens värsta fiender...
3. Ta inte med någon som sitter och baktalar alla som dricker alkohol, speciellt inte om alla utom hen dricker... 
Själv lyckades jag prícka in alla dessa punkter när jag höll i nyårsfesten förra året. Vi var ett gäng på 8pers hemma hos oss, som åt och drack. Jag minns att jag även höll i en lektion för två pers i hur man viker tacobröd.  

Annars bestod månad mest av kaos, gjorde lite naglar och gick på bio inte mindre än 3gånger. Sherlock holmes 2, The girl with the dragon tatto och Hamilton- i nationens intresse. Var även i Romme och åkte skidor, vilket slutade med en olycka och jag blev blå på hela högra sidan av revbenen, men så kan det gå!

Hände inte mycket als den här månaden, min mobil är fylld av fina bilder på Linnea det är typ allt. Gjorde mina inviduella val, inhandlade min älskade kavaj och min vårjacka, men det var allt!

Åkte tåg till Karlstad för att kolla hockey. Blir förälskad i staden och bestämmer mig för att det är i den staden jag ska plugga!

Var för första gången i mitt liv på inomhus softboll också

Var även denna månad nere i Karlstad för att kolla hockey, denna gång var det semifinalen och mitt älskade brynäs vann! Denna gång var det inte bar vi fyra som åkte utan även 3till, Madde, Micke och Jens, så vi tog bilen. 

Såg för första gången Titanic, i 3D och på bio dessutom! Såg ESK gå mot ännu en förlust på Enavallen. Målade om mitt rum och färgade mitt hår. 

Var på Återsken och Little shop of horrors - en grym föreställning! Blev även bio, 21jump street men älskade Chaning Tatum, dör nästan lite varje gång jag ser honom hahha. Jag var på begravning för min älskade gammelfarmor, fick en make-over, hade födelsedagsfirande, och var på esteternas avslutnings konsert. Börjar här någonstans inse att jag är nog lite sjuk i huvudet just för att jag på 2veckor springer minst 16km per dag... 

Nästa resume kommer kl. 12.00 nu idag. Del 3 kommer upp på 12slaget inatt. 

Vad hände sen?


Jessica Lindgren 2006

Vad gör Jessica Lindgren idag?

När jag ligger sömnlös av olika anledningar så passar jag på att se extra många avsnitt av Big Brother 2006. Och Jessica... Jag förstår varför hon blev lite av en idol för mig, trots att jag bara var 11år då, och jag förstår verkligen varför hon vann den där miljonen!

Nyfiken som jag är så var jag bara tvungen att se om man kunde detektiva fram vad hon gör idag, hur hon mår och framförallt hur hon ser ut!

Wikipedia säger: Jessica Cabezas (tidigare Lindgren) är en svensk som vann Big Brother 2006 med 46% av rösterna. År 2007 gifte hon sig med Santiaga Cabezas Garcia, vilket jag faktiskt kommer ihåg, eftersom jag sparade den tidningen där hon visade sitt bröllop i många år! 
 

Jag säger: Hon är hemmafru, har hunnit få tre barn (senaste iår, 2012) och bytt stil igen. Nu är hon en rockabillybrud som älskar att vara mamma och sysslar med body fitness. 
 

  

Fortfarande vacker, verkar må bra och ser ut att ha humorn i behåll, på sin instagramhar hon skrivit: "Jag har varit en sönderkokt sparris, idag är jag en bit oxfilé av finaste kvalité."


Lite klipp för den som inte kommer ihåg vem Jessica var:


Vad vill du? Men kom då!

Blev en liten tripp till Västerås idag. Blev det som ni ser på bilden som fick följa med mig hem, en röd tjocktröja, en grå t-shirt, ett par oranga (?) byxor och en beig "lack"väska.

Tänkte fixa ihp en lite årsresumé ikväll, sår se när och OM den dycker upp hahha, hörs hej! 

Jul nr.2

Och så var den riktiga julen över, snart blir det jul nr.3, på bilden ser ni det jag fick; -Kameraväska -Teoriböcker (för körkort) -Torka aldrig tårar utan handskar -Ciodens ring -500kr -750kr på H&M -750kr på Lindex Nu är vi påväg hem, då blir det film "tomten är far till alla barn" eller "Svensson Svensson" har inte riktigt bestämt mig på den punkten än ;)

Merry X-mas

Har preci avslutat en god jul lunch med familjen, och om några minuter kommer moster min och hämtar oss, då bär det av till mormor för lite Kalle Anka, mer mat, Karl Bertil Johnsson, julkappar och prat med mys.

Ni får ha en underbar juafton!

 89
(Bilden har inget med texten att göra, men blir ett väldigt kort och tråkigt inlägg utan bild.)

Minijul nr.1

Det fick bli en minijul på pappas sida idag. Min plastmammas alla barn (3st) + deras familjer, min farmor, min familj och min plastmammas mormor. Vi blev sammanlagt 16personer, lite lagom sådär.Till det var det dessutom 3st hundar som aldrig träffat varandra förut, så det blev ett jävla liv till en början, men det ordnade upp sig sen. Det blir en riktigt julafton imorgon på mammas sida, dock blir vi väldigt få iår eftersom många jobbar... Men det ordnar vi upp med att ha en minijul nr.2  på nyårsafton!

Fick mycket fina saker idag, 

-Strumpor
-Presentkort
-800kr
-Touchvantar
- Plattång (Ga.Ma CP1) Den bästa av Ga.Ma enligt mig, nedanför ser ni resultatet när jag gjorde ockar på Hanna med den :)

Fast du inte lyssnar vet jag att du hör ändå.

Jag såg att någon skrev, att bruttorna idag har svindålig självkänsla p.g.a media och tidningar tror jag är bullshit, det är för att vi är för elaka och avundsjuka på varandra.

Jag kan förstås inte svara för alla, men jag vet att det är så för mig.

Jag minns också precis när det hände första gången för mig.

Det var i maj, slutet av 3:an. Det var i matsalen.  Jag satt med ansiktet mot scenen, som vi kallade ett litet upphöjt podie, på tredje stolen ifrån fönstret. Jag hade frågat chans på en kille (vi kan kalla honom för Adam). Adam satt mitt i mot mig.  Jag hade haft ett på/och/av - förhållande med Adam under hela trean, men jag ville att det skulle bli vi, bara vi. På något sätt hade en tjej (vi kan kalla henne Eva) fått reda på detta. Hon var inte den direkt blyga av sig, utan stövlar fram till Adam och frågar "-Hur tänker du? Hur kan du vara tillsammans med någon som ser ut att vara med barn?" 

Jag reagerade inte där och då, reagerade du på något sät (spelade ingen roll om det var i ord eller om du började gråta) det var ett säkert kort för att du inte skulle få vara med på leken nästkommande rast, och den gången var det hopprep som det skulle lekas (ja, det var bestämt i förväg av Eva vad som skulle lekas). Det var min favoritlek. Jag sa inget när jag kom hem heller. Jag minns hur jag tänkte att Evas vita munktröja var ful och dum, trots att jag alltid önskat mig en likadan. Jag minns att jag tänkte att det var Eva som såg ut som om hon var med barn, inte jag. 

Jag minns att jag hela sommarlovet mellan 3:an och 4:an bara koncentrerade mig på att inte äta. Inte äya. Inte äta. På den vägen är det. Jag byggde upp en mur kring mig, ingen fick komma innanför den. Den var min. Jag fick MVG i varje ämne. Jag började söka bekräftelse, få höra att jag var duktig. Att det inte fanns några fel på mig. Jag sa aldrig någonting. Aldrig, inte ens när jag tyckte att något var fel. Jag reagerade inte, eftersm det betydde att du inte skulle få vara med i leken. Visst hände det att jag öpnnade min mr iband, men allt som oftast slutade det med att jag bara slöt muren ännu hårdare kring mig. 

Det går knappt en dag utan att orden ekar i mitt huvud. Även fast det var längesedan jag fick höra en massa glåpord så gör det lika ont. När jag går ut hör jag fortfarande de äldre killarna skrika efter mig hur tjock och ful jag är. I min ensamhet kan jag fortfarande se hur den där tjejen går fram till mig och säger att jag är tjock utan att jag ens har gjort henne något. Jag känner fortfarande av den där utfrysningen och hånskrattet som kom när killarna i klassen provocerade mig och bekräftade att jag var en feg lite tjej som inte vågade säga ifrån. Dom vägrade låta mig glömma bort hur värdelös jag var. Jag trodde aldrig att klumpen i halsen och den onda magen någonsin skulle försvinna. Varje dag var full med ångest och jag var ständigt livrädd.

När jag sedan börjde på gymnasiet ville jag inte riktigt släppa muren. Jag lät den sitta kvar, men hoppades väl på att någon skulle ha sönder den bara för att lära känna mig. Det hände inte. Muren blev inte heller lättare att bygga ner när jag ser att en av de killarna som gjorde de saker som satte de största ärren valt samma gymnasieskolan som jag. Jag har så länge gått runt och tänkt på att byta. Att hoppa av.
Men att ge de som utfös mig rätt, jag kan inte ge dem det.
Jag kan inte låta dem få rätt.
Jag är inte misslyckad.

Jag är bra. 


Det är också därför jag idag  blir så otroligt glad att höra fån andra, att de ser att jag har växt som människa. De ser mig. De ser det jag så länge har försökt att uppnå. De ser det jag så länge har försökt att finna, mig själv. 


Jag tror också att det är därför jag någonstans vill bli lärare. För att få prata om sånt här.
Jag vill prata om mobbning och hur det som en sjukdom klättrar 
ner i halsen som en klump, tränger in sig genom huden och till slut samlas som en sten i magen. Jag vill prata om hur osynligt och litet mobbning kan vara.
Ett ord.
En blick.
Ett skratt.
Jag vill prata om blindhet. Att inte märka av när det händer, känna av det eller se det. Det slog mig, hur många saker i vardagen som kan klassas som ren mobbning. Att höra ett skratt bakom ryggen som du vet var menat åt dig är inte bara en ren slump – det sker med meningen att förolämpa.
Jag vill prata om osäkra människor. Människor som känner sig otillräckliga i grund och botten och sänker andra istället för att höja sig själv.
Jag vill prata om skitsnack. Det finns en skillnad mellan att prata om någon… och att prata om någon.
Jag vill prata om sorg. Det ordet som skär in i din hud. Den blicken som suger sig fast på din näthinna. Det skrattet som ekar i dina öron. Du blir ledsen. Du känner dig obetydlig och liten.
Jag vill prata om styrka. Att se dig själv som något större än de andra. Att vägra bli nertryckt. Att inte lyssna på ordet. Att inte besvara blicken. Och att skratta tillbaka.

Good morning people!

Min frukost God morgon! Idag är det sista praktikdagen för året, slutar som vanligt vid 18. Ska snart iväg ner till Westerlundska och hämta mina saxar som Hanna tagit med sig, ska klippa farmor efter praktiken och tjäna lite pengar. Imorgon är det julavslutning, sedan jullov!! Hinner väll knappt vakna på fredag innan jorden går under... Vi hörs!

Dear Santa

Med tanke på att det bara är en vecka kvar till julafton kanske det är dags att tomten får se mn önskelista.

- Fortsatt Spotify premium
- Klippkappa
- Fjärrutlösare
- Stativ
- Boken; Mitt positiva liv - Andreas Lundstedt 
- Boken; Torka aldrig tårar utan handska - Jonas Gardell
- Whest highland white terrier (kön spelar ingen roll, men den ska heta Eddie)
- Pengar
- How I met your mother - alla säsongerna

Vad önskar ni er i julklapp? 

Det jag vill säga har alla redan sagt

Och så var det de här med uppdatering.... I torsdags hände inget alls, jag tog några kunder på skolan, handlade 5(!!) par jeans och handlade alla julklappar som behövdes. Kan ju berätta att jag numera har 60,14kr på mitt konto... Jeans blev en skit bra affär, betalade sammanlagt 495kr... Det blev ett par röda, gröna, beigea, svart och blå (jeans blå). Kommer väl bara använda de svart och blåa som vanligt hahha.

I fredags stod jag och resten av mitt företag framför klassen och berättade lite om hur vi tänkt kring vår idé, om vad vi gjort, vd som händer härnäst och svarade lite på deras frågor. Och gud vilket fantastisk beröm JAG fick! Vad det värmde! Tack TACK och TACK! Jag har tänkt ta och berätta mer om det här i onsdags inlägget som ska komma upp kl. 12.00, blir det bra? 

Nu ska jag packa och krypa ner i en renbäddad säng, bästa som finns!

 

Praktik!

Idag var det praktik som vanligt på onsdagar. Det första som hände var att jag satte hjärtat i halsen typ.. Det blir lätt så när ens handledare säger, "Jo du Emma, de har ringt från skolan..." Visade sig dock bara vara en allmän koll på hur det gick för mig där och OM jag ens var där. Min handledare sa sedan att jag var den bästa praktikanten de haft där, sånt värmer ju lagom mycket!! Färgade min utväxt igår på frisörlektionen också, blev supernöjd! Ni ska få se bild sen... Klippte även en herre igår, och han ska även få bli min modell när jag ska göra mitt delprov i mars/april nästa år. Hade världens största slutprov på naturen också, fattade noll, men får förhoppningsvis ett E i alla fall :) Det var något mer jag hade tänkt skriva men kommer inte på det just nu, så vi hörs!!