Emma

Till marknaden uti Nora!


Självbiografi
 

Film: shoo bre
 

Film: Johan Falk - 6. De fedlösa, Johan Falk - 3. National Target
 

Jack Daniels linne
 

LPskivor, Tomas Ledin - tillfälligt spel och David Bowie - The best of bowie
 
Iphoneskal i form av en gris

Kanske var det bara små små moln

Gud vad fantastiskt det måste kännas för er att läsa en så fantastikt uppdaterad blogg?! Får fasen se till att skärpa mig nu alltså! Men det kommer nog att gå bra nu när vi (äntligen) ska få egna datorer i skolan :)
I helgen var det en riktigt marknadshelg, i lördags så var vi på rocklundamarknaden i Västerås och i söndags var det dags för vetranmarknaden i Eskilstuna :) Jag handlade på som vanligt, det inlägget tidsinställer jag dock tills imorgon mitt på dagen. Imorgon ska jag också försöka komma ihåg att både ta med mig min kamera och knäppa lite kort.

Annars så rullar skolan bara på som vanligt, nästan. Jag har som inviduellt val valt svenska 2 och engelska 2, vilket jag inte alls ångrar men det som stör mig är den svenska uppgiften som vi har fått. Vi ska skriva ner den senaste boken vi läste, berätta vad man fick ut av att läsa den samt varför man läser böcker överlag. Men vaddå varför? Varför kan man bara inte få läsa en bok bara för läsandets skull? Måste man ha ett syfte med att läsa en bok? Jag tycker om att läsa böcker, speciellt när det är vädigt stressigt runt omkring mig. Då älskar jag att få krypa upp i min fåtölj och försvinna in i en annan värld i en timme eller två. Sen är det såklart bra att läsa böcker då man utvecklar både sitt tal och sitt eget skrivande, man lär sig nya ord och beroende på vad för bok man läser så kan man ju också lära sig en hel del.
Men...
vänta nu lite....
Har inte jag nu gjort min svenska läxa? Jo jag tror fan det.
Lycka <3 />

Snurrat

 
 
Fick en förfrågan om inte jag kunde göra en frisyr som var enkel att göra, så visst! Det kan jag göra, här är den.
Allt du behöver är en tofs!
 
Lycka till!

Jag är lyckligare nu!

Du väljer själv vem du vill vara. Det du inte vill att folk ska veta, ska du inte berätta. Vem du är, är inte vad du gör. Gör inget bara för att det inte passar någon annan. Gör alltid det som känns bäst för dig själv. Du borde alltid sätta dig själv först, tänka på vad som kommer att göra dig lycklig eller olycklig. Säg ifrån när någon gör fel och stå för dig själv!
0017_5030eebbe087c30817005203_large
 
Det är jävligt svårt, jag vet. Och jag har precis själv börjat försöka leva efter det här. Men jag insåg att jag inte kommer att bli lycklig av att alltid försöka göra andra till lags. Därför bestämde jag mig för att den enda jag ska följa är min vilja. Kämpa för det jag vill, stå för det jag tycker, alltid vara mig själv och alltid göra det som känns bäst för mig. Det är något ni alla borde tänka på!
 

Det var en gång

Min shopping under all semester;
 
Asyl och Såld  som jag inte kan komma ihåg vart jag köpt eller för hur mycket
 
H&M: Sportbh 99kr
 
Stadium: Skor 89kr
 
Allt för CD/LP: Kent-Jag är inte rädd för mörkret // Red Hot Chilli Peppers - Californication 330kr
 
Joy (Alice) -Jeans 699kr
 
MM/DollatStore - En massa skolsaker  ca, 105kr
 
St Erikshjälpen: Plånbok - 65kr // En ö i havet - 10kr // Linas kvällsbok 1&2 - 5kr
 

Love is all you need

Underbara älskad fredagar som idag blanda med en extrem ångest.
Jag har verkligen levt i en resväska de 3 senaste veckorna av sommarlovet och jag packade upp allt igår, och nu måste jag packa igen. Missförstå mig inte nu, jag älskar att resa runt och se vårt vackra avlånga land men allt runt omkring är ingen storfavorit för min del. Packa, planera m.m
Nu måste jag dessutom tänka längre eftersom skolan börjar på måndag. Vad ska jag ha på mig? Vilken väska matchar till det? Vilka skor passar vart?
ja, ni förstår säkert mitt dilemma, och jag tror även att ni varit där någon gång...
Puss så länge!
 

Jag skulle ge upp "förevigt" om jag bara fick röra dig en gång till...

Imorgon börjar skolan, om jag vill dvs... Jag kan välja att gå upp imorgon och starta ett helt nytt liv, hur många har den möjligheten?  I mitt nya liv så kommer jag att hamna ett år efter "min åldersgrupp" men också så kommer jag kanske att bli lyckligare, trivas bättre och bli florist, en liten dröm som alltid funnits där.
Jag kan oxå välja att ligga kvar i sängen och sova lite längre, och börja skolan på måndag då gå kvar med "min åldersgrupp", fortsätta resan och letandet efter mig själv och bli frisör.
 
"Tänk" och "Om" är två ord som inte är särklidt farliga som ord kan vara. Men sätta ihop dem sida vid sida och de har makt att förfölja dig för resten av ditt liv: Tänk om? Tänk om? Tänk om?
Jag vill inte gå runt och tänka "tänk om? Hur hade mitt liv sett ut då? Vill jag verkligen börja om från noll en gång till, jag minns fortfarande hur extremt jobbigt jag tyckte att det var förra gången..."
 
Jag har verkligen försökt att rannsaka mig själv hela sommaren, vad vill jag? Vart blir jag lycklig? Vad fattas i mitt liv för att jag verkligen ska må bra? Det är väldigt lätt att bara klistra på ett leende på morgonen, vara tyst och vara alla tillags, men är det den personen av mig själv som gör mig lycklig? Vill jag sitta i mitten av klassrummet och vara en "medelmåtta" som inte säger något utan bara hänger med överallt, och vars värsta madröm är att "trampa någon på tårna"?
Varje gång som jag tror att jag har bestämt mig så kommer någon och frågar, är du säker på det här nu? eller ännu värre, börjar sin mening med "tänk om..." Jag har alltid haft förbannat svårt att bestämma mig och jag har gjort fler tusen plus- och minus listor under sommaren bara för att försöka komma fram till något, men allt som är positivt med den ena skolan blir negativ på den andra och visse varse...
 
Just nu har jag bestämt mig för att gå kvar och bli frisör...
Jag hör av mig senare om jag ändrar mig igen...
 

Armband..!

...i brist på annat ;)
Vi har roat oss med att knyta egna armband. Gick riktigt bra och vart faktiskt förvånansvärt snyggt! Det svårast var dock att veta hur mycket snöre/garn det skulle gå åt. En gång tog Emma så mycket snöre att det hade räkt till ett halsband istället :p Men det gjorde hon om till ett bokmärke! :)
Upp